Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚρύα Βρύση Πέλλας: Στην γενέτειρα του μετά από πενήντα χρόνια τα οστά...

Κρύα Βρύση Πέλλας: Στην γενέτειρα του μετά από πενήντα χρόνια τα οστά του εφέδρου ανθυπασπιστή Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη που έπεσε ηρωικά κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

- Advertisement -

Στην γενέτειρα του την Κρύα Βρύση Πέλλας επαναπατρίστηκαν μετά από πενήντα χρόνια τα οστά του εφέδρου ανθυπασπιστή Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη που έπεσε ηρωικά κατά την Τουρκική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, προκειμένου να ενταφιαστούν με τις δέουσες τιμές  στην πατρογονική του γη.

Συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Σωτήρος, στην Κρύα Βρύση Πέλλας και ενώπιον των οστών του αδερφού της Κωνσταντίνου, που έπεσε ηρωικά στην μάχη της υπεράσπισης της Λευκωσίας την 16η Αυγούστου 1974, κατά την βάρβαρη εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο η κα Αναστασία Τσιτιρίδη, έκλεισε την ομιλία της με την συγκλονιστική μέσα από την καρδιά της φράση “Κωστάκη, η μαμά σε περιμένει να σε αγκαλιάσει σήμερα”. Η κυρά Βαγγελιώ η μητέρα του Κώστα Τσιτιρίδη επί δεκαετίες περίμενε στην πόρτα της την περπατησιά του γιου της πέθανε με τον καημό.

Την εξόχως συγκινητική τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Πέλλας, Εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, βουλευτές και συμμαχητές του Κώστα Τσιτιρίδη. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε εκ μέρους του προέδρου της, κ. Νίκος Χριστοδουλίδη, η υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου, που εκφώνησε βαρυσήμαντη ομιλία. Σε αυτή παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του σωματείου Δράσης “Νίκος Καπετανίδης” κ. Γιώργος Γεωργιάδης που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ύπαρξη των οστών του ήρωα μαχητή βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και το αδερφό ποντιακό σωματείο “Αλέξανδρος Υψηλάντης, καθώς και η Κυπριακή Εστία Βόρειας Ελλάδας. Τέλος σε πλατεία της Κρύας Βρύσης δόθηκε το όνομα του και αποκαλύφθηκε προτομή του για να μείνει στην αιωνιότητα η θυσία του.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα