Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚοζάνη: Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω e-banking

Κοζάνη: Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω e-banking

Στην εξιχνίαση υπόθεση απάτης με υπολογιστή σε βάρος 33χρονου σε περιοχή της Κοζάνης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης,

Συγκεκριμένα ο 33χρονος κατήγγειλε ότι αρχές Οκτωβρίου του 2022, άγνωστο άτομο το οποίο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, προσποιούμενο πελάτη της επιχείρησης του πατέρα του, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθή, κατάφερε και απέκτησε παράνομα πρόσβαση στο λογαριασμό e-banking της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια μετέφερε συνολικά το χρηματικό ποσό των -14.000- ευρώ από το λογαριασμό της επιχείρησης σε τέσσερις άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας από 20 έως 38 ετών, οι οποίοι είναι οι κάτοχοι των -4- τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρθηκε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη με υπολογιστή. Για την υπόθεση ενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Πηγή:kozanimedia.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα