Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚοζάνη: Δράση για άσκηση και την διατροφή από το Υπουργείο Υγείας και...

Κοζάνη: Δράση για άσκηση και την διατροφή από το Υπουργείο Υγείας και την UNICEF

Μετά την Αθήνα και τα Ιωάννινα, η Κοζάνη ήταν ο τρίτος σταθμός της δράσης «Μεγάλη Γιορτή για ‘Ασκηση και Διατροφή» που διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και η UNICEF.

Μαθητές από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν σε δράσεις που ενθαρρύνουν την σωματική δραστηριότητα καλλιεργώντας παράλληλα υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Με την βοήθεια του Δημήτρη Μακαλιά συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια ενώ ο chef Γιώργος Τσούλης παρουσίασε εύκολες συνταγές για υγιεινά σνακ, μαγειρεύοντας παράλληλα με τα παιδιά, δείχνοντάς τους πως μπορούν να ετοιμάσουν νόστιμα και θρεπτικά γεύματα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη στον σύντομο χαιρετισμό της τόνισε ότι «η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό βήμα για να χτίσουμε από νωρίς υγιείς συνήθειες στα παιδιά μας, και για αυτό η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας ταξιδεύει σε όλη τη χώρα για να φτάσει σε κάθε οικογένεια, σε κάθε γειτονιά». Εξήγησε πως «η παιδική παχυσαρκία δεν αφορά την εμφάνιση, αλλά είναι ζήτημα υγείας κι οτι με τη βοήθεια των παιδιών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και όλων μας, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν υγιή και δυνατά». Ο Ghassan Khalil, Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα δήλωσε ότι «η διασφάλιση συμμετοχής παιδιών και νέων σε όλα μας τα προγράμματα αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα της UNICEF παγκοσμίως, και η σημερινή εκδήλωση είναι εξαιρετικό παράδειγμα του τι πραγματικά σημαίνει αυτό». Επεσήμανε ότι η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας που υλοποιείται από κοινού με το Υπουργείο Υγείας στοχεύει στην κινητοποίηση γονέων, παππούδων και γιαγιάδων, παιδιών, νέων, εκπαιδευτικών, επαγγελματιών του χώρου της μαγειρικής και της διατροφής, αθλητών, ιατρών, διατροφολόγων, αρμόδιων φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, «ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε μια υγιή παιδική ηλικία για κάθε παιδί στην Ελλάδα, τώρα αλλά και στο μέλλον».

Επόμενοι προγραμματισμένοι σταθμοί για την «Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή», είναι η Λάρισα στις 24 Οκτωβρίου και η Λαμία στις 26 Οκτωβρίου. Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται σε όλη την επικράτεια, καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια σε αυτά και τις οικογένειές τους σε όλα τα επίπεδα όπως, ενδεικτικά, δωρεάν παρακολούθηση από διαιτολόγους-διατροφολόγους, υπηρεσίες συμβουλευτικής από παιδιάτρους, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες. To πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Πηγή: amna.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα