Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚιλκίς: Τσιμεντένιο τείχος τριών μέτρων κυκλώνει τη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κιλκίς: Τσιμεντένιο τείχος τριών μέτρων κυκλώνει τη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του τσιμεντένιου τείχους που θα κυκλώσει τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Η κατασκευή της τριμεντένιας περίφραξης ύψους τριών μέτρων(!) είχε ξεκινήσει πριν από τρεις εβδομάδες και όπως είχε αποκαλύψει το eidisis.gr, είχαν εγκαταλειφθεί τα αρχικά σχέδια για περίφραξη νατοϊκού τύπου -διπλά συρματοπλέγματα- και αντ’ αυτής ανεγείρεται τσιμεντένιο τείχος ύψους τριών μέτρων, ώστε η δομή να καταστεί κυριολεκτικά κλειστή. Περισσότερο η δομή θα θυμίζει πια μια «φυλακή» στον κάμπο του Πολυκάστρου για τους πρόσφυγες-μετανάστες που διαβιούν σε αυτήν.

Δεν έχει δοθεί εξήγηση για το γιατί επιλέχθηκε να κατασκευαστεί μια τέτοια περίφραξη «φυλακής», η οποία και θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την ολοκλήρωσή της θα τοποθετηθεί μηχανισμός στην είσοδο, ώστε η είσοδος-έξοδος να επιτρέπεται μόνο με κάρτα δικαιούχων σε αυτόματο μηχανισμό, για να είναι απόλυτα ελεγχόμενες οι μετακινήσεις και η δομή θα κλείνει το βράδυ.
Τέλος, όπως είχαμε γράψει, στα ενδιαφέροντα της δομής φιλοξενίας πρέπει να συγκαταλεχθεί η μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων. Σήμερα στη δομή υπάρχουν 1319 πρόσφυγες, λιγότεροι από τους 1500 που αριθμούσαν μέχρι πριν δυο μήνες.

Πηγή: eidisis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα