Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών του νομού Κιλκίς, ωστόσο, υπήρξε χαμηλή συμμετοχή.
Συνολικά 265 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό που έλαβαν το εμβόλιο κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του εμβολιασμού των υγειονομικών εργάζονταν στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα Κέντρα Υγείας (και τα περιφερειακά ιατρεία) Πολυκάστρου και Δροσάτου. Από τους 800 εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι 265 υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν, αποτελούν ποσοστό που υπολείπεται κατά πολύ του πανελλαδικού μέσου όρου του 50%, σύμφωνα με στοιχεία του δημοσιεύει το eidisis.gr.
Κάποιοι βέβαια που δεν έλαβαν το εμβόλιο ήταν αναρρώσαντες από Covid και είχαν αναπτύξει αντισώματα, ενώ κάποιοι ακόμα είχαν τεκμηριωμένο ιατρικό λόγο να μην εμβολιαστούν. Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί εργαζόμενοι οι δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης διατύπωσε την θέση ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών θα έπρεπε να εμβολιαστεί:
«Λυπούμαστε, αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε την ανορθογραφία αυτή. Κρατάμε όμως μια κρίσιμη λεπτομέρεια: Να υπήρξε δηλωμένο ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν και να μην επάρκεσαν τα εμβόλια. Ζητούμε λοιπόν την απάντηση όσων έχουν λόγο επ’ αυτού. Διοίκησης και εργαζομένων: Εμβολιάστηκαν όσοι δήλωσαν τη βούλησή τους να το πράξουν; Κι αν όχι γιατί; Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι σε μια δεύτερη φάση, η οποία δεν θα αργήσει, θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες όσων «πίνουμε νερό» στο όνομά τους για την προσφορά τους στην δημόσια υγεία. Εμβολιασμός υγειονομικών σημαίνει ασφαλή Νοσοκομεία και για τους ίδιους και για τους πολίτες», σημείωσε.