Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚιλκίς: Ανακάλυψε την κρυμμένη ομορφιά και τα γραφικά χωριά

Κιλκίς: Ανακάλυψε την κρυμμένη ομορφιά και τα γραφικά χωριά

Ο νομός Κιλκίς, το στολίδι της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι το μέρος, που ένα ταξίδι στο περιβάλλον του θα γεμίσει τα μάτια σου μ’ ένα πλήθος από μαγευτικές εικόνες. Πανέμορφα τοπία με κατάφυτα δάση και ποταμούς δημιουργούν τον πλέον ειδυλλιακό τόπο, που θα καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ένα με τη φύση, παίρνοντας ταυτόχρονα ένα διάλειμμα απ’ την πολυκοσμία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μπορείς να δεις και να κάνεις όσο βρίσκεσαι στο Κιλκίς.

Κιλκίς: Ένας τόπος αποκάλυψη

ΚιλκίςΤο πανέμορφο Κιλκίς θα σε εντυπωσιάσει απ’ τις πρώτες κιόλας στιγμές που θα βρεθείς στα εδάφη του απλώνοντας μπροστά σου ένα πλήθος από δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις στο ταξίδι σου. Ξεκίνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για να έρθεις σε επαφή με τα σημαντικά κομμάτια της ιστορίας του. Το αρχαιολογικό μουσείο είναι εκεί και περιμένει να σε εκπλήξει με τα εκθέματα του που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ευρήματα ανασκαφών και εντυπωσιακά αγάλματα ολύμπιων θεών όπως ο Απόλλωνας και η Αφροδίτη. Ύστερα κινήσου με κατεύθυνση νοτιοανατολική για να συναντήσεις το αποκαλούμενο ως Γυναικόκαστρο, που πήρε το όνομα του απ’ την άριστη οχύρωση που πρόσφερε στις τυχόν βόρειες επιθέσεις που θα δεχόταν η περιοχή, η οποία μάλιστα μπορούσε να επιτευχθεί ακόμα κι από το γυναικείο φύλο.

Κιλκίς-Σπήλαιο-Αγίου-Γεωργίου
Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου

Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου σε καλεί να ανακαλύψεις και τα δύο, στολισμένα με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, επίπεδα που εκτείνεται. Το περιβάλλον του φέρει μια τεράστια παλαιοντολογική σημασία, αφού στο χώρο του βρέθηκαν δεκάδες οστά ζωών σε άριστη κατάσταση, τα οποία στο σήμερα αποτελούν μουσειακά εκθέματα. Το μοναδικό αυτό σπήλαιο προτείνεται και για την αντιμετώπιση ασθενειών που πλήττουν το αναπνευστικό σύστημα, αφού εκτείνεται σε μια καταπράσινη περιοχή. Έχε το νου σου πως τα περάσματα σε σημεία γίνονται στενά, ενώ θα βρεις αρκετά σκαλοπάτια που θα χρειαστεί να ανεβοκατέβεις. Φόρεσε κατάλληλα παπούτσια, έλεγξε τις μέρες και τις ώρες λειτουργίας του και ετοιμάσου να ζήσεις την περιπέτεια

Κιλκίς: Εκδρομές στη φύση

Κιλκίς-Λίμνη-Δοϊράνη
Η λίμνη της Δοϊράνης

Ο υδροβιότοπος της λίμνης της Δοϊράνης είναι σίγουρα η πρώτη εκδρομή που πρέπει να προγραμματίσεις με το που βρεθείς στο Κιλκίς. Τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά της, τόπος κατοικίας σπάνιων πουλιών που μπορείς να παρατηρήσεις, σου εγγυώνται πως θα ζήσεις στιγμές γεμάτες με χαλάρωση αλλά και αδρεναλίνη. Για όσο βρίσκεσαι εκεί, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο κολύμπι, το καγιάκ ή ακόμα και το ψάρεμα, συνδύασε το με μια βόλτα στο εκπληκτικό μουσείο της λίμνης για να ζήσεις στο απόλυτο την εμπειρία. Προτού πάρεις το δρόμο της επιστροφής φρόντισε να γευματίσεις στα εστιατόρια που θα βρεις τριγύρω της για να δοκιμάσεις ολόφρεσκα ψάρια με συνοδεία το ντόπιο τσίπουρο.

Κιλκίς-Λίμνη-Δοϊράνη
Η λίμνη της Δοϊράνης

Η τοποθεσία με το όνομα «χίλια δέντρα» είναι ακόμα μια στάση που αξίζει να κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Δρυς και πλατάνια, που μετρούν πολλούς αιώνες ζωής δημιουργούν το σκηνικό αυτού του διατηρητέου φυσικού μνημείου, που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις ποδηλατώντας. Σε απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων νότια του Κιλκίς θα βρεις μπροστά σου την Πικρολίμνη, με τον πυθμένα της να αποτελείται από πηλό πλούσιο σε ιαματικά συστατικά. Μην διστάσεις να επιδοθείς σε πηλοθεράπεια και να απολαύσεις τις καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

Κιλκίς: Γραφικά χωριά σε περιμένουν

Ταξίδι στο ΚιλκίςΟ νομός του Κιλκίς μέσα στις υπόλοιπες ομορφιές που συνθέτουν το τοπίο του, θα σε καταπλήξει και με τα χωριά γεμάτα γραφικότητα στην περιοχή του. Το χωριό Σκρα, στις πλαγιές του βουνού του Πάικου, όχι μόνο θα σου διηγηθεί την νικηφόρα ιστορία του, καθώς διασχίζεις το μουσείο αφιερωμένο στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά θα σε αφήσει και κυριολεκτικά άφωνο με την φυσική ομορφιά του.
Κιλκίς-Σκρά-Καταρράκτες
Η Σμαραγδένια Λίμνη

Οι πανέμορφοι καταρράκτες που ξεπροβάλλουν σε ένα καταπράσινο σκηνικό και η λεγόμενη Σμαραγδένια λίμνη σε καλούν να πεζοπορήσεις εξερευνώντας το άκρως παραμυθένιο τοπίο τους. Προετοίμασε προμήθειες για να απολαύσεις ένα πικ νικ στο μαγικό αυτό σκηνικό κι άσε την εικόνα να σε συνεπάρει.

Κιλκίς-Γουμενίσσα
Γουμενίσσα

Η Γουμένισσα είναι ακόμα ένα παραδοσιακό χωριό που πλημμυρίζει μουσική από τις διάσημες ορχήστρες των χάλκινων πνευστών που γεννήθηκαν στην περιοχή της. Σταμάτησε στη μόνη της Παναγίας, για να νιώσεις κατάνυξη από την θαυματουργή εικόνα που φιλοξενεί. Μην φύγεις αν δεν πιεις ένα ποτήρι από το φημισμένο κρασί, αλλά και να κάνεις τις ανάλογες αγορές σε φιάλες για πίσω στην πόλη.

Το Κιλκίς είναι η πόλη που χρειάζεται να ταξιδέψεις αν θες να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, απολαμβάνοντας την φύση και λαμβάνοντας την απαιτούμενη δόση ιστορίας. Άναψε τις μηχανές, το Κιλκίς σε καλεί να το ανακαλύψεις.

Πηγή: exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα