Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚιλκίς: Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Παιονίας

Κιλκίς: Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Παιονίας

Ομόφωνα αθώο έκριναν οι δικαστές του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς τον πρώην Δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη για πράξεις της διοίκησης επί θητείας του που αφορούσαν σε προμήθεια μηχανημάτων από επιχείρηση όπου μέτοχος ήταν και ο ίδιος και για τις οποίες κρίθηκε έκπτωτος από τα καθήκοντά του με διοικητική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι ίδιες πράξεις ωστόσο οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για την ποινική τους διερεύνηση. Στις 22 Μαρτίου έγινε η δίκη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς όπου ομόφωνα οι δικαστές έκριναν ότι από τις πράξεις αυτές δεν προέκυψε καμιά ζημιά για το Δήμο Παιονίας, σημειώνει το eidisis.gr.

Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση είναι πλέον σε γνώση και του Συμβουλίου Επικρατείας το οποίος ανέβαλε την εκδίκαση της προσφυγής σε αυτό του κ. Γκουντενούδη κατά της διοικητικής ποινής των τεσσάρων μηνών, ώστε να μελετήσει την απόφαση του ποινικού δικαστηρίου πριν εκδώσει την δική του απόφαση επί της προσφυγής Γκουντενούδη.

“Δικαιώθηκα πλήρως – Να ανακαλέσουν όσοι με συκοφάντησαν, αλλιώς…”

Ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης μετά και την απόφαση αυτή προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Επί 5 και πλέον χρόνια επιχειρήθηκε εναντίον μου η σπίλωση του ονόματος μου και της τιμής μου, με την δήθεν κατηγορία περί παράβασης καθήκοντος και ότι ζημίωσα το Δήμο Παιονίας κατά το χρονικό διάστημα 2016-2017 που ήμουν Δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το ζήτημα με την μαζική ροή προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, ορισμένοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν εμένα ότι δήθεν εκμεταλλεύομαι την επαγγελματική μου δραστηριότητα προκειμένου να ζημιώσω το Δήμο μας και να ωφεληθώ οικονομικά εγώ και η εταιρεία στην οποία συμμετέχω.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ακόμα και η θέση μου σε αργία από το Δημοτικό Συμβούλιο για 4 μήνες. Παρ’ όλες όμως τις συκοφαντίες και τις στρεβλώσεις που επιχειρήθηκαν εις βάρος μου και από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της συμπολίτευσης και από μερίδα των ΜΜΕ του νομού, στις 22-03-2022 ήρθε ομόφωνα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς και με απάλλαξε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία δεχόμενο τις θέσεις μου και τους ισχυρισμούς μου ότι ουδέποτε ζημίωσα το δήμο μας και ότι εγώ ουδέποτε επιχείρησα να ωφεληθώ εις βάρος των οικονομικών του Δήμου Παιονίας.

Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης αποτελεί κόλαφο για τους υβριστές και τους συκοφάντες μου και με δικαιώνει απόλυτα ενώπιον των συμπολιτών μου, για τις πράξεις και τις ενέργειες μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Δήμαρχος. Ό,τι έπραξα ως Δήμαρχος το έπραξα για το συμφέρον του δήμου και των συμπολιτών μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πλέον αποτυπώθηκε και από τη Δικαιοσύνη αυτό που ήταν για εμένα αυτονόητο.

Ως προς αυτούς που με λοιδόρησαν και με συκοφάντησαν ή προκατέλαβαν ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις, θέλω να δηλώσω ότι τους καλώ (και γνωρίζουν αυτοί ποιοι είναι) να ανακαλέσουν αυτοβούλως τα άδικα και προσβλητικά λεγόμενα τους προς το πρόσωπο μου ενώ σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου απέναντι σε κάθε δημοσίευμα ή αναφορά που στόχο είχε να με πλήξει τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά!

Παραμένω προσηλωμένος στην συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη των θέσεων του συνδυασμού μας «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ», απέναντι σε μια αποτυχημένη δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο που το μόνο που έχει να προτάξει είναι η μικροπολιτική και το ίδιον όφελος, έναντι του τόπου μας και των δημοτών μας.

Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα