Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚατερίνη: Ομιλία του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου για τον υπο θεσμοθέτηση "γάμο"...

Κατερίνη: Ομιλία του Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου για τον υπο θεσμοθέτηση “γάμο” των ομοφύλων ζευγαριών εν μέσω επευφημιών από τους πιστούς (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Δεκτός με χειροκροτήματα από τους πιστούς έγινε Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος  κατά την είσοδο του στον ΙΝ της Θείας Αναλήψεως για την ομιλία του στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για τον υπό θεσμοθέτηση “γάμο” των ομοφυλοφίλων, που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Πρόκειται για μια ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, παρουσία πλήθους πιστών. Εκεί ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ανέλυσε τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην παραδοσιακή οριοθέτηση του γάμου, καθώς και την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα. Παρουσίασε τα διάφορα επιχειρήματα και τις αντιδράσεις που προκαλεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ακόμα ο Μητροπολίτης Κίτρους προέβη σε κάλεσμα προς τους Βουλευτές του νομού Πιερίας προκειμένου να μην το ψηφίσουν. Το παρόν στον Ιερό Ναό έδωσε και ο βουλευτής Πιερίας της Νίκης κ. Κομνηνός Δελβερούδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης έλαβε θερμές αντιδράσεις από τον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την στιγμή της αποχώρησής του από τον ναό, πολλοί πιστοί τον εξύμνησαν φωνάζοντας “Άξιος”, καθώς και το σύνθημα “όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία”, με τις αντιδράσεις να θυμίζουν εκείνες που υπήρχαν πριν πέντε χρόνια, κατά την περίοδο των διαδηλώσεων που γινόταν κατά της συμφωνίας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων στις Πρέσπες. Πριν την έναρξη της ομιλίας του κ. Γεωργίου, πολίτες και ιερείς ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον Ναό, κρατώντας πανό κατά του επικείμενου νομοσχεδίου.

 

Πηγή:odelalis.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα