Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚαβάλα: Αγανάκτηση από τους οδηγούς - Αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω χιλιόμετα και...

Καβάλα: Αγανάκτηση από τους οδηγούς – Αναγκάζονται να κάνουν παραπάνω χιλιόμετα και να πληρώνουν διόδια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των πλευρικών διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Ανδρέα, ωστόσο αυτό επιφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους οδηγούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η κίνηση από την Καβάλα προς τη Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται μέσω της Εγνατίας Οδού με κίνηση έως τον επόμενο Α/Κ Ελευθερούπολης/Εξοχής, όπου θα εξέρχονται από τον αυτοκινητόδρομο και θα εισέρχονται εκ νέου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της οδού με κίνηση προς την Καβάλα και έξοδο κανονικά από τον Άγιο Ανδρέα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια σήμανση στην έξοδο του Αγίου Σίλα για όσους οδηγούς, για παράδειγμα, κινούνται από την Ξάνθη με προορισμό το Παληό ή τη Νέα Ηρακλίτσα, η οποία να τους ενημερώνει ότι είναι κλειστή η έξοδος του Αγίου Ανδρέα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να φτάσουν μέχρι τη Μουσθένη, (ενώ θα μπορούσαν να βγουν από τον Άγιο Σίλα), να πληρώσουν χωρίς λόγο τα διόδια και συν τοις άλλοις, να κάνουν επιπλέον 35 περίπου χιλιόμετρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αρκετοί οδηγοί επικοινώνησαν με την Τροχαία της Καβάλας, η οποία όμως τους παρέπεμψε στις διατάξεις της σχετικής απόφασης, οι οποίες ορίζουν ότι «για τις ανωτέρω ρυθμίσεις οι οδηγοί των οχημάτων θα ενημερώνονται με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης που θα τοποθετηθεί στις προαναφερόμενες οδούς και κόμβους με ευθύνη της αναδόχου και σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων».

Τα δε έργα στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα Μαΐου (εκτός απροόπτου), με τους οδηγούς να.. ελπίζουν ότι μέχρι τότε θα υπάρχει τουλάχιστον η σωστή σήμανση προκειμένου να αποφύγουν περιττά έξοδα και χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα