Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΙατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 12 εκ. ευρώ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς...

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 12 εκ. ευρώ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ θα εγκατασταθεί στα νοσοκομεία «Θεαγένειο» και «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης καθώς και στα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Χαλκιδικής. Οι πόροι προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον εξοπλισμό για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τομογράφοι, συστήματα διάλυσης κυτταροστατικών φαρμάκων, ψηφιακής μαστογραφίας, βιοψίας μαστού, πλοήγησης βρογχοσκοπήσεων και εκπαίδευσης θωρακοσκοπικών επεμβάσεων, χειρουργικό laser και άλλα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας θα προμηθευτεί μηχανήματα για τα οφθαλμολογικά περιστατικά, τις ανάγκες αιμοκάθαρσης, τα τμήματα ΩΡΛ και ορθοπεδικό, τις διασωληνώσεις, τα καρδιαγγειακά περιστατικά, το τμήμα νεογνών, το μικροβιολογικό εργαστήριο κ.ά. Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, τέλος, θα λειτουργήσουν, μεταξύ άλλων, ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, συστήματα ψηφιακών ανιχνευτών, μηχάνημα δοκιμασίας κοπώσεως, και αξονικός τομογράφος.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στόχος των προσπαθειών της Περιφέρειας είναι σταδιακά να καλύπτει τις ανάγκες όλων των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενισχύοντας έτσι το εθνικό σύστημα υγείας, που δοκιμάζεται και από την πανδημία του κορονοϊού, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα