Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘρασύτατη διάρρηξη στην Καβάλα «μέρα μεσημέρι»: Οι δράστες «σήκωσαν» ολόκληρο… χρηματοκιβώτιο! (ΦΩΤΟ)

Θρασύτατη διάρρηξη στην Καβάλα «μέρα μεσημέρι»: Οι δράστες «σήκωσαν» ολόκληρο… χρηματοκιβώτιο! (ΦΩΤΟ)

Μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη περίμενε μία οικογένεια από την Καβάλα που επέστρεψε στο σπίτι της στη συνοικία

του Βύρωνα το βράδυ του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2022 μετά από μία ολοήμερη έξοδο, αφού διαπίστωσαν ότι στην οικία τους είχαν «μπει» διαρρήκτες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το kavalapost.gr , στην ισόγεια κατοικία της οδού Ζαλόγγου, η κρεβατοκάμαρα ήταν «άνω-κάτω», ενώ χρήματα και τιμαλφή είχαν κάνει «φτερά». Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δράστες «σήκωσαν» και πήραν μαζί τους ολόκληρο… χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στον χώρο, αφού προφανώς απέτυχαν να το ανοίξουν επί τόπου.

Η κεντρική πόρτα δεν είχε παραβιαστεί. Οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, σπάζοντας την κλειδαριά της μπαλκονόπορτας της κρεβατοκάμαρας, το μόνο δωμάτιο του σπιτιού που τους «απασχόλησε».

Δίπλα στην κεντρική πόρτα του σαλονιού υπήρχε μία κλειδοθήκη, η οποία ήταν πεσμένη στο έδαφος. Προφανώς οι δράστες έψαχναν να βρούνε το κλειδί για το χρηματοκιβώτιο που ήταν αποθηκευμένο σε ντουλάπι εντός της κρεβατοκάμαρας. Αφού απέτυχαν στην προσπάθειά τους να το ανοίξουν, το πήραν στα… χέρια και έφυγαν!

Το ποσό που υπήρχε εντός του χρηματοκιβωτίου δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο οι διαρρήκτες προφανώς είχαν άλλες προσδοκίες. Η «στοχευμένη» τους δράση –αίσθηση προκαλεί το ότι δεν «ασχολήθηκαν» καθόλου με τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού, όπως τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, φορητούς υπολογιστές κτλ.– αφήνει σοβαρές υπόνοιες ότι γνώριζαν «τι και πώς»…

Οι δράστες επίσης είχαν και καλό… «μάτι», αφού ψάχνοντας ανάμεσα στα τιμαλφή της οικογένειας, αφαίρεσαν μόνον τα πολύτιμα κοσμήματα και αγνόησαν τα «ψεύτικα» [faux] τα οποία και άφησαν στη θέση τους!

Τέλος, το γεγονός ότι η διάρρηξη έγινε «μέρα-μεσημέρι», με βάση τους υπολογισμούς σίγουρα πριν από τις 18:00 το απόγευμα, δηλαδή προτού νυχτώσει, σε συνδυασμό με το ότι όλοι οι ένοικοι της τριώροφης οικοδομής έλειπαν από τα σπίτια τους, «δείχνει» ότι οι δράστες πιθανότατα παρακολουθούσαν τις κινήσεις της οικογένειας αλλά και της οικοδομής έτσι ώστε να «δράσουν» ανενόχλητοι.

Προανάκριση για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες καταστημάτων της γειτονιάς για να το μελετήσουν και να βρουν στοιχεία που ίσως τους «οδηγήσουν» στους δράστες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα