Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘράκη: Εικόνα ελλιπούς συντήρησης παρουσιάζει η Εγνατία οδός

Θράκη: Εικόνα ελλιπούς συντήρησης παρουσιάζει η Εγνατία οδός

Προβλήματα στην συντήρηση του οδοστρώματος και στον οδοφωτισμό παρατηρούνται στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Θράκης, με τον διεθνή αυτοκινητόδρομο παρά την αδιαμφισβήτητη αξία για τις μεταφορές πολιτών και προϊόντων να παραμένει σε πολλά σημεία προβληματικός και επικίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Συγκεκριμένα ορισμένα από αυτά είναι τα ακόλουθα:

  • Τουλάχιστον 50 είναι τα επικίνδυνα ή προβληματικά σημεία στο οδόστρωμα από την Αλεξανδρούπολη ως τη Θεσσαλονίκη, κυρίως από Ξάνθη προς Καβάλα. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις λακκούβες που συνήθως είναι στη δεξιά λωρίδα, οδηγοί ακόμη και βαρέων οχημάτων «πιάνουν» την αριστερή, αυξάνοντας την επικινδυνότητα για τους υπόλοιπους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Πάντως, τα σημεία-καρμανιόλες κατά το παρελθόν ήταν πολύ περισσότερα, έπειτα ακολούθησε συντήρηση σε αρκετά τμήματα του δρόμου, αλλά πλέον η βαριά συντήρηση σε αρκετά τμήματα είναι απαραίτητη για την οδική ασφάλεια.
  • Εκτός από το προβληματικό σε αρκετά σημεία οδόστρωμα και ο οδοφωτισμός είναι ελλιπής ή ανεπαρκής σε μερικούς κόμβους.
  • Η διαχρονική έλλειψη Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, με σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, δεν έχει επιλυθεί, με την εταιρία να επικαλείται μία χρονίζουσα δικαστική διαμάχη.
  • Η ανάποδη κίνηση οχημάτων διακινητών μη νόμιμων μεταναστών έχει μειωθεί την τελευταία χρονιά, μετά από ενέργειες της Αστυνομίας, ωστόσο δεν έχει αποτραπεί πλήρως.

Πηγή:xronos.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα