Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 6χρονος που διακομίστηκε από τη Βέροια -...

Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 6χρονος που διακομίστηκε από τη Βέροια – ”Κράτα γερά αγόρι μου”

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται το 6χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε με εγκεφαλική αιμορραγία από τη Βέροια στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν μεγάλη το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου ο μικρός Νικόλας να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, καθώς κάθε δευτερόλεπτο θεωρείτο εξαιρετικά κρίσιμο για τη ζωή του, αφού ήταν σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση. Έτσι στήθηκε μια μεγάλη ”γέφυρα” ζωής με μοτοσυκλέτες και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. να παραλαμβάνουν στις 5 το απόγευμα το ασθενοφόρο από την περιοχή της Σίνδου και να το συνοδεύουν έως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί φρόντισαν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη ο 6χρονος Νικόλας δεν οφείλεται σε κάποιο χτύπημα, αλλά σε παθολογικά αιτία, καθώς το παιδί έχει βαρύ ιατρικό ιστορικό. Αφού τον παρέλαβαν οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ, άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα που προκάλεσε η εγκεφαλική αιμορραγία. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι το παιδί έφτασε γρήγορα στα χέρια των γιατρών οι οποίοι ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για να αναλάβουν το εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό.

Στη συνέχεια ο μικρός Νικόλας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται στην ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κατάσταση του παιδιού κρίνεται σοβαρή, ωστόσο το παιδί είναι σταθερό και οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την υγεία του.

«Κράτα γερά αγόρι μου, όλα θα πάνε καλά!»

Σε ανάρτησή του, ο Αρχιφύλακας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Χρήστος Συμεωνίδης, έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επείγουσα διακομιδή του εξάχρονου παιδιού απο Βέροια για ΑΧΕΠΑ και ευχήθηκε όλα να πάνε καλά με την υγεία του.

«Μόνο περηφάνεια για τα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!!!! Υ.Γ. Νικολάκη γερά αγόρι μου!!! Όλα θα πάνε καλά με τις ευχές όλων μας!!!», σημείωσε, ενώ δημοσίευσε και δύο βίντεο από τη «γέφυρα ζωής» που στήθηκε για τη μεταφορά του αγοριού.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα