Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες πήγαν να περάσουν τον Έβρο

Θεοδωρικάκος: 1.500 μετανάστες πήγαν να περάσουν τον Έβρο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως προχθές επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 παράτυπου μετανάστες με την είσοδο να αποτρέπεται. «Πυρά» στην Τουρκία αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο θέμα του Έβρου.

Σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο, αλλά και ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα γεγονότα, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως μόλις πριν από δυο 24ωρα υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια εισόδου στη χώρα από 1.500 παράτυπους μετανάστες η οποία και αποτράπηκε από τις ελληνικές Αρχές.

Παράλληλα, εξήγησε πως λειτουργούν οι διακινητές ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε πως «δεν θα μετατρέψουμε τους Έλληνες αστυνομικούς σε βαρκάρηδες στον Έβρο».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκπομπής αποκάλυψε έγγραφο του ΓΕΣ, το οποίο φέρει την υπογραφή του υπαρχηγού, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη νησίδα με τους 38 μετανάστες δεν ανήκει σε ελληνική επικράτεια. «Να σταματήσουν να πιστεύουν ότι θα κάνουμε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι», σημείωσε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα ανέφερε κατά των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα