Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘάσος: Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Θάσος: Πτώμα νεαρού άνδρα βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα Γερμανικής υπηκοότητας βρέθηκε στο εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο του «Ξενία» στον Λιμένα της Θάσου. Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός άνδρας ζούσε στο νησί σε «δομή» φιλοξενίας ανήλικων Γερμανών που έχουν παραβατική συμπεριφορά, ενώ εδώ και καιρό είχε φύγει από τη δομή και ζούσε στο κτίριο-φάντασμα του «Ξενία».

Οι δομές φιλοξενίας ανήλικων Γερμανών-Ένα άλυτο μυστήριο

Ένα ρεπορτάζ της Γερμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης έφερε στο φως πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι στην Ελλάδα λειτουργούν εδώ και δεκαετίες δομές φιλοξενίας ανήλικων Γερμανών που είτε έχουν παραβατική συμπεριφορά είτε προέρχονται από «προβληματικές» οικογένειες. Ένα τέτοιο είδος «δομής» είναι και αυτό στον Πρίνο της Θάσου.

Το βασικό ερώτημα που προέκυψε ήταν τι προβλέπεται για τη φιλοξενία ανηλίκων από χώρες της Ε.Ε. Στο site της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικαιοσύνης υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, καθώς στη Γερμανία υφίστανται προγράμματα που ονομάζονται “Auslandmaßnahmen” (Μέτρα εξωτερικού), σύμφωνα με τα οποία ανήλικοι που βγαίνουν εκτός συστήματος στέλνονται σε άλλες χώρες, σε δομές ή σε αναδόχους, προκειμένου να αλλάξουν περιβάλλον και να επανενταχθούν.

Κανείς δε γνωρίζει πόσες τέτοιες δομές λειτουργούν στην Ελλάδα, ούτε είναι εφικτό να διασταυρωθεί αυτή η πληροφορία. Είναι ΜΚΟ; Είναι απλές εταιρείες; Πόσα παιδιά από τη Γερμανία φιλοξενούνται σε αυτές ή σε διαμερίσματα και για πόσο διάστημα; Επίσης, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα παιδιά που βρίσκονται εδώ πράγματι ωφελούνται. Δεν υπάρχουν στοιχεία στην Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Πηγή: kavalapost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα