Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘάσος: Καταγγελίες για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε παραλία από σεκιούριτι

Θάσος: Καταγγελίες για παρεμπόδιση της πρόσβασης σε παραλία από σεκιούριτι

Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών ότι υπάλληλος σεκιούριτι απαγορεύει την είσοδο στην παραλία Βαθύ στη Θάσο με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για ιδιωτική παραλία ενώ τους επισημαίνεται, όπως λένε, πως είναι διαθέσιμη μόνο για πλούσιους πελάτες.

Στο σημείο από πέρυσι τον Σεπτέμβριο λειτουργεί ξενοδοχείο της εταιρείας Γαλάνης ΑΕ το οποίο ανεγέρθηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η επιχείρηση μπορεί να εκμεταλλευτεί το 80% της παραλίας για την οποία πληρώνει το αντίτιμο στην Κτηματική Υπηρεσία, ωστόσο ένα 20% παραμένει ελεύθερο για όποιον επιθυμεί να την επισκεφθεί.

Η πρόσβαση στην παραλία για κάποιον που δεν είναι ένοικος του ξενοδοχείου γίνεται από ένα στενό χωμάτινο κατηφορικό δρομάκι, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια που είναι γνωστή η παραλία σε ντόπιους και τουρίστες καθώς πρόκειται για ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς στο νησί της Θάσου. Μια παραλία πνιγμένη στα δέντρα. Ένα τοπίο μέσα στο πράσινο και το γαλάζιο.

Η πρόσβαση στην παραλία ωστόσο από αυτό το δρομάκι πλέον, παρεμποδίζεται από σεκιούριτι που έχει τοποθετηθεί από την επιχείρηση.

Για το θέμα έχει διαμαρτυρηθεί πολύς κόσμος που δεν έχει πλέον πρόσβαση στην αγαπημένη του παραλία, ενώ η τακτική αυτή έχει καταγγελθεί και σε μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης δυσφημώντας το νησί.

Για το θέμα μίλησε στον KavalaNews 102,8 και στον Κώστα Λουκούμη η Λένα Τσιαρικτσή κάτοικος Θάσου. Όπως αναφέρει, «θύμα» αυτής της αντιμετώπισης έπεσε ο γιός της ο οποίος προσπάθησε με φίλους του να επισκεφθεί την παραλία ωστόσο εκδιώχθηκε από τον υπάλληλο.

Σύμφωνα με την αστυνομία η απαγόρευση πρόσβασης στην παραλία από τη στιγμή που αυτή δε γίνεται μέσα από ιδιοκτησία είναι παράνομη πράξη. Από την αστυνομία συνιστάται την ίδια ώρα να γίνεται καταγγελία στο 100 για να καταγράφεται το συμβάν. Κάποιος μπορεί επίσης να ζητήσει από τον ίδιο τον υπάλληλο να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να παρέμβει η ίδια και να τον απομακρύνει.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε θα συμβεί καθώς δεν απαγορεύεται η πρόσβαση από τον συγκεκριμένο δρόμο. Αρκεί βέβαια οι λουόμενοι να μην καθίσουν σε σημείο που είναι μισθωμένο από την επιχείρηση.

(Η φωτογραφία είναι από το περσινό καλοκαίρι όταν η πρόσβαση στην παραλία ήταν ελεύθερη για τον κόσμο)

Πηγή: kavalanews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα