Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΘάσος: Η καταπράσινη όαση με τις εντυπωσιακές παραλίες

Θάσος: Η καταπράσινη όαση με τις εντυπωσιακές παραλίες

Η Θάσος, ένας εκπληκτικός τόπος στη βόρεια πλευρά του Αιγαίου, θα αποτελέσει τον κατάλληλο  προορισμό για το ταξίδι σου, αν αυτό που αναζητάς είναι ο ιδανικός συνδυασμός χαλάρωσης και αδρεναλίνης. Οργιώδης βλάστηση, που συνθέτει ένα κατάφυτο φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικά μνημεία για να ανακαλύψεις και γραφικά χωριά για να περπατήσεις σε περιμένουν μόλις φτάσεις  στο πανέμορφο αυτό νησί. Φύγαμε λοιπόν για να εξερευνήσουμε την Θάσο…

Θάσος: Μοναδικά μνημεία σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον  

Θάσος=Λιμένας
Λιμένας

Η Θάσος, απ´ την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στα εδάφη της, θα σε γοητεύσει πλήρως με τα παραδοσιακά της χωριουδάκια, που πρέπει σίγουρα να τα περπατήσεις από άκρη σε άκρη. Ξεκινά με το κοσμοπολίτικο κέντρο και λιμάνι του νησιού, τον Λιμένα, εκεί που βρισκόταν η πλούσια σε ιστορία αρχαία της πόλη. 

Θάσος-αρχαία-αγορά
Αρχαία Αγορά

Εξερεύνησε την αρχαία αγορά, για να δεις από κοντά το επίκεντρο όλων των τότε δραστηριοτήτων, αλλά και το αρχαίο θέατρο του 5ου αιώνα Π.χ. και άσε τις δονήσεις του τόπου να σε συνεπάρουν. Συνέχισε την βόλτα σου με την Ακρόπολη της Θάσου, η διαδρομή για να φτάσεις πάνω απ´ το λόφο ίσως σε κουράσει, η θέα όμως που θα αντικρίσεις θα σε δικαιώσει στο έπακρο.

Θάσος-Παναγιά
Παναγιά

Περιηγήσου στα πέτρινα μονοπάτια του οικισμού της Παναγιάς, θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική της, ενώ βρύσες και πλατάνια  πλημμυρίζουν την ατμόσφαιρα με την δροσιά και το άρωμα τους. Ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φοράει το Δεκαπενταύγουστο τα καλά του, γι αυτό αν συμπέσει με την επίσκεψη σου, μπορείς να παρακολουθήσεις την κατανυκτική θεία λειτουργία προς τιμήν Της και ύστερα να δοκιμάσεις το ντόπιο εορταστικό πιάτο Κουρμπάνι, μια μείξη κοκκινιστού κρέατος και ζυμαρικών, που σερβίρεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Θάσος-Εκκλησία
Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Μην αμελήσεις να βρεθείς στο χωριό της Ποταμιάς, για να απολαύσεις την ησυχία και το πυκνόφυτο φυσικό περιβάλλον του βουνού της στο απόγειο του. Κάνε μια στάση πριν φύγεις στο μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή για να θαυμάσεις χωρίς αντίτιμο, έργα γλυπτικής τέχνης του δημοφιλούς αυτού ντόπιου καλλιτέχνη.

Θάσος-Θεολόγος
Θεολόγος

Κι αν η φύση στην Ποταμιά σε ενθουσίασε, στον οικισμό του θεολόγου σίγουρα θα σε ξετρελάνει. Άφθονο πράσινο, γεφύρι φτιαγμένο από πέτρα και καταρράκτες παραέξω απ´ το χωριό, συνθέτουν ένα σκηνικό καθόλα παραμυθένιο. Το λαογραφικό μουσείο που θα βρεις στην περιοχή του, αξίζει σίγουρα μια σου επίσκεψη, για να μπορέσεις να πάρεις μια γεύση, ενός παραδοσιακού Θιασικού σπιτιού.

Η Θάσος των πλούσοων δραστηριοτήτων 

Η Θάσος εκτός από ένας τόπος με πλούσια ιστορία, είναι κι ένα μέρος που σου δίνει την δυνατότητα να περάσεις μέρες γεμάτες με εξωτερικές δραστηριότητες. Η πεζοπορία είναι η πρώτη σου επιλογή, αφού το περπάτημα είναι ο πιο εγγυημένος τρόπος για να καταφέρεις να επεξεργαστείς όλη την ομορφιά του τόπου στον οποίο βρίσκεσαι, με την ποδηλασία να αποτελεί τον εναλλακτικό τρόπο εξερεύνησης.

θάσος-Υψάριο
Το υψάριο όρος

Αν αισθάνεσαι την τόλμη να σε κατακλύζει, ακολούθησε τα δρομάκια του Υψάριου όρους, εκεί όπου φυτρώνουν έλατα και πεύκα, μέχρι την κορυφή που θα σου δώσει απλόχερα την θέα του Αγίου όρους, της Λήμνου ή της Σαμοθράκης.

Θάσος-Μαριές
Λίμνη Μαριές

Εκτός απ´ το βουνό υπάρχει κι η επιλογή της Λίμνης, αφού λίγο έξω απ´ το χωριό Μαριές σε περιμένει η ομώνυμη υδάτινη τεχνητή όαση, για να νιώσεις την απόλυτη ηρεμία κάτω από τον ίσκιο των δέντρων της. Θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, ολοκληρώνουν το παζλ της ευεξίας αφού οι παραλίες του νησιού αλλά και ο βυθός του σε καλούν να τα ανακαλύψεις.

Θασος: Παραλίες που όμοιες τους δεν έχεις ξανά αντικρίσει 

Θάσος-Γκιόλα
Παραλία Γκιόλα

Γκιόλα:  Η παραλία Γκιόλα αποτελεί ένα μαγευτικό φυσικό αξιοθέατο, αφού είναι κυριολεκτικά μια «πισίνα» μέσα στην θάλασσα, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων απ´ τον λιμένα. Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα πανύψηλα βράχια της, κατάλληλα για θεαματικές βουτιές, θα σου κόψουν την ανάσα.

Θάσος-Γκιόλα
Παραλία Γκιόλα

Για να προσεγγίσεις το υπέροχο τοπίο της απαιτείται μια δύσβατη διαδρομή, την οποία πρέπει να διασχίσεις με μεγάλη προσοχή. Έχε στο νου σου πως δεν υπάρχει φυσική σκιά ή οργάνωση γι αυτό να έρθεις σε αυτόν τον μικρό παράδεισο άκρως προετοιμασμένος με προμήθειες.

Θάσος-Σαλιάρα
Παραλία Σαλιάρσ

Σαλιάρα: Η παραλία Σαλιάρα θα σε γοητεύσει με την ομορφιά της, που ομοιάζει με τοπίο εξωτικού προορισμού. Βότσαλα σε λευκές αποχρώσεις, καταγάλανα νερά και πυκνή βλάστηση δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο που θα απολαύσεις πλήρως το κολύμπι. Για να βρεθείς στα νερά αυτής της οργανωμένης ακτής χρειάζεσαι μια διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων απ´ το λιμένα.

Θάσος-Παράδεισος
Παραλία Παράδεισος

Παράδεισος: Η πανέμορφη ακρογιαλιά του Παράδεισου θα σε ενθουσιάσει με τα διαυγή νερά της και την λεπτή αμμουδιά της στο χρώμα του χρυσού, που την κάνει διάσημη για το τοπίο της σ´ όλο το Αιγαίο. Κατά μήκος της θα βρεις οργάνωση, ενώ σε κομμάτια της επιδίδονται και σε γυμνισμό. Θα την βρεις σε απόσταση 2 χιλιομέτρων απ´ τον οικισμό της Κοίνυρας και περίπου 23 απ´ τον λιμένα.

Θάσος-Αλυκή
Παραλία Αλυκή

Αλυκή: Η ακτή της Αλυκής, είναι στην πραγματικότητα 2 διαφορετικές παραλίες. Κινούμενος νότια θα ανακαλύψεις το οργανωμένο αμμουδερό κομμάτι της, με κρυστάλλινα νερά, ενώ στο βόρειο της τμήμα το σκηνικό γεμίζει η ησυχία, ενώ βότσαλα παρουσιάζονται διάσπαρτα στην άμμο.

Θάσος-Αλυκή
Παραλία Αλύκη

Το αρχαίο λατομείο μαρμάρου και τα απομεινάρια ενός αρχαίου οικισμού δίνουν το ιστορικό παρόν της περιοχής. Θα απολαύσεις τα νερά της σε 35 περίπου χιλιόμετρα απ´ το λιμένα.

Θάσος-Αρσανάς
Παραλία Αρσανάς

Αρσανάς: Η παραλία του Αρσανά, αποτελεί έναν υπέροχο μικρό κόλπο με αμμουδιά στις αποχρώσεις του λευκού και νερά με τιρκουάζ ανταύγειες, τα οποία είναι σε δροσερή απολαυστική θερμοκρασία. Στην ακρογιαλιά της θα βρεις να υπάρχουν ομπρέλες εξασφαλίζοντας την σκιά. Για να την προσεγγίσεις θα χρειαστείς είτε την θαλάσσια δίοδο, είτε μια διαδρομή μέσω ενός χωμάτινου δρόμου.

Θάσος-Κοίνυρας
Παραλία Κοίνυρας

Κοίνυρα: Η αχανής ακτή της Κοίνυρας είναι η κατάλληλη παραλία για όποιον θέλει να απολαύσει ήρεμες βουτιές, αφού δεν διαθέτει οργάνωση. Στρωμένη με άμμο και βότσαλο, τα ρηχά πεντακάθαρα νερά της είναι ιδανικά για κολύμπι απ’ όλη την οικογένεια. Μπορείς να την απολαύσεις σε 21 χιλιόμετρα απόσταση από το λιμένα.

Θάσος-ΛιμάνιΠώς θα φτάσεις στην Θάσο:  Για να βρεθείς στην υπέροχη Θάσο, θα πρέπει να πάρεις το πλοίο απ´ την Καβάλα ή την Κεραμωτή στη Βόρειο Ελλάδα. Ξεκινώντας απ´ την Αθήνα θα διασχίσεις μια διαδρομή περίπου εφτά ωρών για να φτάσεις στο λιμάνι τους.

Η Θάσος είναι το νησί που μαγεύει κάθε επισκέπτη, αφού προσφέρει πράσινο και γαλάζιο σε αφθονία, μαζί με την κατάλληλη δόση χαλάρωσης και περιπέτειας. Ένας συνδυασμός, που πρέπει σίγουρα να ζήσεις έστω και μια φορά στο ταξίδι σου.

Πηγή: exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα