Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΗ Κατερίνη ανάμεσα στους νικητές του νέου Ευρωπαικού Μπάουχαους

Η Κατερίνη ανάμεσα στους νικητές του νέου Ευρωπαικού Μπάουχαους

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την Κατερίνη, αφού συμπεριλήφθηκε στους νικητές  του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους (NEB), για έργα που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία μικρών και μεσαίων δήμων για τη μεταμόρφωση συγκεκριμένων περιοχών, για τη βιώσιμη ανάπλαση του κέντρου της πόλης με χρήση φυσικών υλικών και δενδροφυτεύσεων.

Οι νικητές του νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, μεταξύ των οποίων και η Κατερίνη προέρχονται από 15 κράτη – μέλη: Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Σουηδία και Φινλανδία.

Στην σχετική ανακοίνωση προέβη η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα  Φερέιρα, η οποία όπως σημείωσε: «Μέσα από 80 και πλέον αιτήσεις απ’ όλη την Ευρώπη  επιλέξαμε 20 σπουδαία έργα. Ο αριθμός αυτός αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους αναπτύσσεται σε τοπικό επίπεδο.

Η πολιτική συνοχής είναι ιδανική για τη στήριξη των μικρών πόλεων και κωμοπόλεων και την παροχή κινήτρων στις δημόσιες αρχές να δρομολογήσουν περισσότερα έργα του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους σε περιφερειακό επίπεδο».

Μάλιστα μία ομάδα  επιστημόνων με πλούσια πείρα σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα αναμένεται να συνδράμει την Κατερίνη, καθώς και όλους τους νικητές, προκειμένου να κάνουν πράξη τα έργα που έχουν σχεδιάσει για το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Αυτό το πανευρωπαϊκό βραβείο αποτελεί μία τεράστια αναγνώριση της μεγάλης μας προσπάθειας για τον ανασχεδιασμό του κέντρου της Κατερίνης, της προσπάθειας  να αλλάξει η φυσιογνωμία και η εικόνα της πόλης.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο και ένα διαβατήριο αξιοπιστίας για τον Δήμο μας, για την ακόμη πιο δυναμική διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και διακρίσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα κ.α. Νιώθω περήφανος και τεράστια ικανοποίηση για τη σπουδαία διάκριση. Θερμές ευχαριστίες στους συνεργάτες μου, αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου Κατερίνης».

«Δεν είναι το βραβείο του δήμου Κατερίνης, είναι μια τιμητική διάκριση για όλη την Ελλάδα, καθώς οι γνώσεις και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτή τη διαδικασία θα τροφοδοτήσουν μια «εργαλειοθήκη» που θα αφορά όλους τους δήμους, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη νέων έργων ή την αναπαραγωγή υφιστάμενων έργων  NEB» διευκρινίζει από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης.

Να υπενθυμίσουμε πως το έργο αφορά την ανάπλαση δημοσίου χώρου έκτασης 31.280,66 τ.μ., που περιλαμβάνει το υφιστάμενο δίκτυο πεζοδρόμων και τις πλατείες Ελευθερίας και Δημαρχείου του κέντρου στην Κατερίνη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα