Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΗμαθία: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια αξίας 1.28 εκατ ευρώ

Ημαθία: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια αξίας 1.28 εκατ ευρώ

Κύκλωμα «carousel» με επίκεντρο επιχείρηση δημητριακών

«Λαβράκι» αξίας 1,28 εκατ. ευρώ «ψάρεψαν» οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντοπίζοντας εταιρία – «φάντασμα» η οποία λειτουργούσε τουλάχιστον τρία χρόνια χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων! Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή – εμπορία σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις περιπτώσεις αυτές ερευνάται νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με χρήση εικονικών τιμολογίων, η υποτιμολόγηση στις πωλήσεις και η απάτη Φ.Π.Α. από φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, από μαρτυρίες δε περιοίκων δεν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ ο διαχειριστής της επιχείρησης, που αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας του, τυγχάνει άγνωστος.

Με τη συνδρομή του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έλεγχος στην έδρα της επιχείρησης, όπου κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων και λοιπών σημειώσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα