Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕτοιμάζεται η 19η Ονειρούπολη στη Δράμα - Πώς θα λειτουργήσει, εν μέσω...

Ετοιμάζεται η 19η Ονειρούπολη στη Δράμα – Πώς θα λειτουργήσει, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη φετινή «Ονειρούπολη» της Δράμας, στην «πρωτεύουσα» των Χριστουγέννων.

Στο χριστουγεννιάτικο χωριό έχουν ήδη τοποθετηθεί οι οικίσκοι ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ηλεκτρολογικές εργασίες και οι τοποθετήσεις ραμπών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας. Η 19η «Ονειρούπολη» θα ανοίξει τις πύλες τις στις 4 Δεκεμβρίου 2022 και θα ρίξει αυλαία στις 8 Ιανουαρίου 2023 και αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον κόσμο» δηλώνει στο seleo.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Δράμας, Μιχάλης Τάσσου, σημειώνοντας ότι σχεδιάζεται η προώθηση της διοργάνωσης μέσω των social media ώστε να υπάρξει προσέγγιση και νεότερων σε ηλικία επισκεπτών.

Ερωτηθείς για το εάν εκτιμά ότι η τιμή των καυσίμων θα αποθαρρύνει τους Βορειοελλαδίτες να ταξιδέψουν στη Δράμα, απαντά ότι είναι υπαρκτό το πρόβλημα του κόστους των μετακινήσεων όμως παράλληλα είναι μεγάλη και η ανάγκη του κόσμου να βγει, να διασκεδάσει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Υπό τη σκιά της ενεργειακής κρίσης, τα φώτα της φετινής «Ονειρούπολης» θα σβήνουν τις ώρες που θα παραμένει κλειστή για το κοινό ενώ θα ισχύσει και ωράριο λειτουργίας από τις 4 έως τις 23 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Τάσσου, το εν λόγω διάστημα θα λειτουργεί τις καθημερινές κατά τις ώρες 08:00 – 14:00 και 17:00 – 22:00. Τα Σαββατοκύριακα το ωράριο θα είναι συνεχές καθώς και όλες τις ημέρες μετά τις 23 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα της «Ονειρούπολης» θα είναι πλούσιο και φέτος, με συναυλίες, ποιοτικές δράσεις και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά.

Οι μικροί επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να επισκεφθούν το σπιτάκι και το ταχυδρομείο του Άι Βασίλη,  να φτιάξουν τα δικά τους ξύλινα στολίδια στο «ξυλουργείο» και να απολαύσουν λιχουδιές που θα δημιουργήσουν στο «ζαχαροπλαστείο» του χριστουγεννιάτικου χωριού. Σημειώνεται ότι, η είσοδος και η συμμετοχή στις παραπάνω δραστηριότητες είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα