Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΕργασίες καθαρισμού των εκβολών του ποταμού Λουδία

Εργασίες καθαρισμού των εκβολών του ποταμού Λουδία

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποιούνται στις εκβολές του ποταμού Λουδία προκειμένου να απομακρυνθούν φερτά υλικά και προσχώσεις με τη βοήθεια ειδικού βυθοκόρου σκάφους, ώστε να διευκολυνθεί η δραστηριότητα των παράκτιων αλιέων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης βρέθηκαν στο σημείο όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες. Σε δηλώσεις της η κ. Πατουλίδου έκανε λόγο για ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους παράκτιους αλιείς και ειδικά για τους οστρακοκαλλιεργητές της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες επί σειρά ετών στην καθημερινή τους πρόσβαση από και προς τις μονάδες τους εντός του Θερμαϊκού Κόλπου.

Συγκεκριμένα, από το 2013, οι προσχώσεις στις εκβολές του ποταμού Λουδία καθιστούσαν χρόνο με το χρόνο δυσκολότερη την «έξοδο» των καϊκιών των οστρακοκαλλιεργητών σε μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται 59 μονάδες οστρακοκαλλιέργειας και 110 σκάφη παράκτιας αλιείας.

Με την απελευθέρωση της υδάτινης διόδου προς τη θάλασσα αναμένεται να διευκολυνθεί σημαντικά η δραστηριότητα των αλιέων στην περιοχή, μέσω της οποίας παράγονται κάθε χρόνο 10.000 τόνοι μυδιών και οστράκων, που εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα