Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΕπιμελητήριο Πιερίας-ΣΕΒΕ : Ένας πρωτοποριακός οδηγός εξωστρέφειας στη διάθεση των επιχειρήσεων

Επιμελητήριο Πιερίας-ΣΕΒΕ : Ένας πρωτοποριακός οδηγός εξωστρέφειας στη διάθεση των επιχειρήσεων

Ένας πολύτιμος οδηγός για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους, είτε να βελτιώσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα, εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ.

Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοποριακής έκδοσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 1 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από κοινού ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης.

Χατζηχριστοδούλου: “Ο Οδηγός δημιουργήθηκε στην Πιερία για τις επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας”

“Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα που να κατευθύνει τις επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις. Ευχαριστώ δημόσια τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο που αμέσως ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας για τη δημιουργία της συγκεκριμένης έκδοσης. Είμαστε τυχεροί που βρίσκεται στο ΣΕΒΕ. 

Η ανάγκη για τη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού προέκυψε από τα ίδια τα οικονομικά δεδομένα των τελευταίων ετών που καταδεικνύουν συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας. Η επιχειρηματικότητα ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία 12 χρόνια”, ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου στην εισαγωγική του τοποθέτηση τονίζοντας ότι “η δική μας προσπάθεια, στοχεύει όχι μόνο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων προκειμένου να μην κλείσουν αλλά στους πρακτικούς τρόπους ώθησης ώστε να επεκταθούν και να γίνουν εξωστρεφείς. Είναι γεγονός ότι το μερίδιο της ελληνικής αγοράς μειώνεται γι’ αυτό και είμαστε εδώ για να κατευθύνουμε σωστά τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται, μέσω του συγκεκριμένου Οδηγού Εξωστρέφειας που αποτελείται από 141 σελίδες. Η συνεργασία μας με τον ΣΕΒΕ εξασφάλισε την ποιοτική και εμπεριστατωμένη διάρθρωση των βημάτων που απαιτούνται καθώς ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας. Δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό πόνημα αλλά για την αξιοποίηση της πολύτιμης τεχνογνωσίας του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ που επιμελήθηκε την έκδοση” σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Κωνσταντόπουλος: “Είναι επιτακτική η ανάγκη οι ΜΜΕ να μπουν στο κάδρο της εξωστρέφειας”

Στους αμείλικτους κανόνες που διέπουν την εξαγωγική δραστηριότητα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος σημειώνοντας πως ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Ελλάδος, όντας ο μεγαλύτερος εξαγωγικός φορέας της χώρας με τζίρο πάνω από 60 δισ. ευρώ το χρόνο και 50 χιλιάδες εργαζόμενους, σχεδιάζει την επόμενη μέρα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπουν οι ΜΜΕ στο κάδρο της εξωστρέφειας. Και αυτό πρέπει να γίνει μέσα από συγκεκριμένους τρόπους. Αυτό προσφέρει ο συγκεκριμένος οδηγός, όχι μόνο για την Πιερία, που δυστυχώς είναι τελευταία στις επιδόσεις των εξαγωγών, αλλά για τις επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας”, ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

“Η Πιερία πήρε μία πρωτοβουλία για όλα τα Επιμελητήρια της χώρας. Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου έκανε μία ιστορική κίνηση” υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Λίγα λόγια για τον Οδηγό Εξωστρέφειας

Ο Οδηγός Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων περιέχει τα απαραίτητα επτά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάθε επιχείρηση που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία το διεθνή ανταγωνισμό και να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τον κύκλο εργασιών της και τα κέρδη της.

Τα βήματα αυτά:

Θα την οδηγήσουν στην αυτοαξιολόγησή της, ώστε να διακρίνει, εάν πράγματι

έχει τα κατάλληλα παραγωγικά, ποιοτικά, και χρηματοοικονομικά χαρακτηριστικά, που θα της επιτρέψουν να εξάγει με επιτυχία.

Θα τη βοηθήσουν να δημιουργήσει το κατάλληλο οργανωτικό πλαίσιο, προκειμένου να στηρίξει την εξαγωγική της προσπάθεια.

Της υποδεικνύουν τρόπους να ανιχνεύσει το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον για να εντοπίσει τις πιθανές εξαγωγικές ευκαιρίες και να οργανώσει την προώθησή τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Παρουσιάζουν τους καταλληλότερους τρόπους μεταφοράς και ασφάλισης των εξαγόμενων προϊόντων.

Εκθέτουν διάφορα πρακτικά παραδείγματα εξαγωγών, για να γίνει ακόμη πιο κατανοητή από τον αναγνώστη η συνολική εξαγωγική διαδικασία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα