Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΕπαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας

Επαναλειτουργεί η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας

Επαναλειτουργεί από χθες η Σχολή Αστυφυλάκων της Νάουσας, με 300 δόκιμους να περνούν το κατώφλι της ακαδημίας, οι οποίοι μετά την φοίτηση τους θε μετατεθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχός Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Nικόλας Καρανικόλας επισημαίνει ότι επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων, γεμίζει χαρά και ελπίδα την τοπική κοινωνία, σηματοδοτώντας μια περίοδο επανεκκίνησης τόσο για την πόλη όσο και για ευρύτερα για την Ημαθία. Παράλληλα καλωσορίζει στην πόλη τους νέους φοιτητές και τις οικογένειες τους ευχόμενος καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000, έχοντας περάσει από τις τάξεις του περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες υπηρεσίες ανά την επικράτεια. Μετά από μια περίοδο δέκα ετών που ήταν κλειστή και χθες ξεκίνησε και ξανά την λειτουργία της μαζί με την αντίστοιχη των Γρεβενών. Η παραμονή των σπουδαστών στη Νάουσα θα διαρκέσει σχεδόν 30 μήνες, με τα καλοκαίρια να πραγματοποιούν πρακτικές εκπαιδεύσεις κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και του Ιουνίου, αλλά και σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Επιπλέον σημειώνεται πως στην επαναλειτουργία της σχολής είναι το στοιχείο της ποσόστωσης, με περισσότερες από 100 γυναίκες να σπουδάζουν σε αυτή.

Πηγή:https://www.veriotis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα