Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΕλεύθερος χωρίς εγγύηση ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον σκύλο στο Κιλκίς

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο κτηνοτρόφος που σκότωσε τον σκύλο στο Κιλκίς

Ελεύθερος χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως ο κτηνοτρόφος από τον Πεντάλοφο τους Κιλκίς, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως τρία μεγαλόσωμα σκυλιά -φύλακες άλλων κοπαδιών της περιοχής – επιτέθηκαν στο δικό του κοπάδι, μαζί με αδέσποτα σκυλιά, και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το μονόκανο όπλο του.

Κατά την προσπάθεια αποτροπής τους ένα εξ’ αυτών επιτέθηκε και στον κτηνοτρόφο, ο οποίος έκανε χρήση της κυνηγετικής του καραμπίνας.

Μάλιστα παρουσίασε και φωτογραφίες που δείχνουν νεκρά κατσίκια από το κοπάδι του. Σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Κατά του προστίμου έχει ήδη κατατεθεί ένσταση από την πληρεξουσία δικηγόρο του κτηνοτρόφου, Μελαχροινή Στράντζαλη, η οποία δήλωσε στο eidisis.gr πως: «η ανωτέρω κύρωση προβλέπεται για πλήθος διαφορετικών περιτπώσεων ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν καθίσταται δυνατή με βάση τη διάταξη η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Κατά την επιβολή του προστίμου δεν λαμβάνονται υπόψιν παράγοντες, όπως η τυχόν επίθεση του ζώου, η επικινδυνότητα της συμπεριφοράς του, η ύπαρξη κατάστασης ανάγκης κ.αλ.. Είναι φανερό για εμάς ότι η διάταξη αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είναι ανάλογες με τη βαρύτητα των πράξεων αλλά και με τον βαθμό ευθύνης, στοιχεία που πρέπει να εξετάζονται ανά περίπτωση».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα