Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΕκ νέου καταδίκη για τον δήμαρχο Νάουσας για την υπόθεση μίσθωσης αναψυκτήριου

Εκ νέου καταδίκη για τον δήμαρχο Νάουσας για την υπόθεση μίσθωσης αναψυκτήριου

Την εκ νέου καταδίκη σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή του δημάρχου Νάουσας, κ. Νίκος Κουτσογιάννη αποφάσισε το Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Νάουσας κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος, στο πλαίσιο υπόθεσης μίσθωσης του αναψυκτηρίου «Κιόσκι» κατά την προηγούμενη θητεία του την περίοδο 2014-2019. Ο κ. Κουτσογιάννης είχε τεθεί σε αργία μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή, ωστόσο προσέφυγε στον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης που κατέθεσε επί της προηγούμενης καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης από το Εφετείο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να επανέλθει στα καθήκοντά του.

Κατά την απολογία του ο κ. Κουτσογιάννης χαρακτήρισε πολιτική τη δίωξη του αρνούμενος τις κατηγορίες. Πλέον, μετά την εκ νέου καταδίκη του μένει να φανεί αν θα τεθεί ξανά σε αργία με νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Επισημένεται ότι ο δήμαρχος Νάουσας έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης και στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που τον έθετε σε αργία, κάνοντας λόγο ότι από την υπόθεση μίσθωσης του αναψυκτηρίου αφενός δεν προκύπτει οικονομική ζημία για τον δήμο και αφετέρου δεν υπήρχε δόλος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα