Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔωρεάν rapid tests σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο

Δωρεάν rapid tests σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο

Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 9πμ έως τις 3μμ, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.
Η δράση έχει στόχο «την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορονοϊό. Τα αρνητικά αποτέλεσματα του τεστ θα γνωστοποιούνται μέσω sms, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Όσοι προσέρχονται στο σημείο θα πρέπει να έχουν στείλει sms με αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους, να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους αριθμό υγείας ΑΜΚΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

Rapid tests και στο Διδυμότειχο

Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορονοϊό, με τη μέθοδο «drive through», διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στο Διδυμότειχο, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Διδυμοτείχου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 9πμ έως τις 3μμ, και υποστηρίζεται από την Τροχαία Διδυμοτείχου και το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου. Η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται μπροστά στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής, παραπλεύρως του Α.Τ. Διδυμοτείχου, σε ειδικό σημείο, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. Προς αποφυγήν του συνωστισμού και για την ασφάλεια των εμπλεκομένων, η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται από την Τροχαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα