Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔράμα: Ο Τοίχος της Καλοσύνης γιόρτασε έξι χρόνια προσφοράς

Δράμα: Ο Τοίχος της Καλοσύνης γιόρτασε έξι χρόνια προσφοράς

Έξι χρόνια δημιουργικής δράσης και προσφοράς συμπληρώνει φέτος το σωματείο εθελοντών του Τοίχου της Καλοσύνης, στην πόλη της Δράμας. Έξι χρόνια προσφοράς και ανιδιοτέλειας, στη διάρκεια των οποίων, χάρη στην πολύτιμη βοήθεια τόσο των κατοίκων της Δράμας όσο και πολλών ανώνυμων πολιτών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ο Τοίχος της Καλοσύνης «υψώθηκε» ακόμα περισσότερο, αποδεικνύοντας πως η πραγματική βοήθεια είναι αυτή που προσφέρει ο ένας προς τον άλλον, κάνοντας πράξη την έννοια της αλληλεγγύης.

Με αφορμή, λοιπόν, τα έκτα γενέθλια του Τοίχου της Καλοσύνης, στις 8 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές του δραστήριου σωματείου διοργάνωσαν και φέτος (για τρίτη χρονιά) στην πόλη τους μια ιδιαίτερα πρωτότυπη δράση, με τίτλο «Μοίρασε Αγάπη», ώστε όλοι μαζί να γιορτάσουν αυτή τη σημαντική μέρα μέσα από μια ξεχωριστή εκδήλωση με πολλαπλά μηνύματα προς όλους.

Όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελευθερία, η υπεύθυνη επικοινωνίας της εθελοντικής ομάδας, η οποία διατηρεί πάντα την ανωνυμία της καθώς πιστεύει ότι σημασία δεν έχει το πώς λέγεσαι αλλά το τι πράττεις για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, οι δραστήριες εθελόντριες του σωματείου ετοίμασαν συμβολικά 6000 χειροποίητα λευκά λουλούδια και 6000 κάρτες, που το προηγούμενο βράδυ μοίρασαν σε αυτοκίνητα. «Στόχος αυτής της δράσης ήταν να σχηματίσουμε στα χείλη των συνανθρώπων μας ένα ζεστό χαμόγελο και να τους παρακινήσουμε να προσφέρουν κι εκείνοι με την σειρά τους τα λουλούδια στα αγαπημένα τους πρόσωπα, δημιουργώντας έτσι μία ατέλειωτη αλυσίδα αγάπης και χαράς», εξηγεί η νεαρή εθελόντρια.

«Παρατηρούμε», υπογραμμίζει με έμφαση, «πως η έκφραση και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων αποκτά όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό έχει γίνει επιτακτική η ανάγκη του Τοίχου να χαρίσει, μέσα από απλές και μικρές κινήσεις, στιγμές με πλούσια συναισθήματα. Η θετική ανατροφοδότηση που λαμβάνουμε διαρκώς από τον κόσμο είναι η κινητήριος δύναμη να συνεχίζουμε ακούραστα τις δράσεις μας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για τον τρόπο που έχουν αγκαλιάσει την αδιάκοπη και αθόρυβη προσπάθειά μας τόσα χρόνια και που ο καθένας ξεχωριστά έγινε αρωγός σε αυτή, ενισχύοντας τις τέσσερις βασικές αρχές μας: Αλληλεγγύη. Ανωνυμία. Ανθρωπιά. Ανιδιοτέλεια».

Τι είναι ο Τοίχος της Καλοσύνης

Ο Τοίχος της Καλοσύνης ξεκίνησε ως ιδέα από τη Λάρισα, όταν μια ανάλογη εθελοντική ομάδα εκεί κάρφωσε ξύλινες κρεμάστρες πάνω σε τοίχους σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου μπορούσε ο καθένας, ανώνυμα και αθόρυβα, ν’ αφήσει σακούλες με τρόφιμα που θα μπορούσαν, εξίσου αθόρυβα και ανώνυμα, να λάβουν άτομα που είχαν ανάγκη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η δράση αυτή και στη Δράμα.

Στην πόλη της Δράμας, οι εθελοντές αρχικά κατασκεύασαν όμορφες ξύλινες κρεμάστρες που τις τοποθέτησαν πάνω σε τοίχους σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Ενημέρωσαν τους συμπολίτες τους ότι εκεί μπορούν να κρεμούν σακούλες με ξηρά τροφή ώστε στη συνέχεια να τις παίρνουν όσοι είχαν ανάγκη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και τους εμψύχωσε να συνεχίσουν την προσπάθεια. Σήμερα, οι δράσεις του Τοίχου της Καλοσύνης αυξήθηκαν, καλύπτοντας σχεδόν κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί τους εντός και εκτός της Δράμας.

Κρίκοι σε όλες αυτές τις αλυσίδες αγάπης και ιδιαίτερα στις δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης γίνονται άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως και πολλοί Δραμινοί, οργανωμένοι σύλλογοι και επιχειρήσεις. Το τελευταίο διάστημα, ο Τοίχος της Καλοσύνης διαθέτει μια οργανωμένη κοινωνική υπηρεσία, στην οποία μπορούν να απευθύνονται φυσικά πρόσωπα και φορείς σε μια προσπάθεια οργανωμένης προσφοράς βοήθειας και υποστήριξης σε όσους έχουν ανάγκη.

Όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουνε με τους εθελοντές ή την κοινωνική υπηρεσία του «Τοίχου της Καλοσύνης» μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα: 6981322003 και 6949128813. Επίσης, μπορούν να βρουν το προφίλ του «Τοίχου της Καλοσύνης» σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα