Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔράμα: Νέες υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές

Δράμα: Νέες υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές

Στην εξιχνίαση δύο υποθέσεων καθώς και μιας απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών, με την πρόθεση εμπλοκής συγγενικών προσώπων σε τροχαία, προέβη η διεύθυνση ασφάλειας Δράμας, σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν στις 29 Ιανουαρίου το μεσημέρι, στην Δράμα,, δύο αλλοδαποί, μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών και βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, που αναζητούνται.
Αναλυτικότερα, άγνωστοι δράστες συνεργοί των συλληφθέντων επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους παθόντες και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση, τους ζήτησαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για την πραγματοποίηση της επέμβασης, ενώ οι συλληφθέντες σε ρόλο εισπράκτορα θα παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα ποσά. Κατόπιν καταγγελιών για περιστατικά απόπειρας απάτης σε περιοχές της Δράμας πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μεθοδολογία ο ένας συλληφθέντας δράστης την 8-1-2024 παρέλαβε από μία ημεδαπή χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και λίρες.
Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τούς και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή:thrakinea.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα