Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔράμα: Εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού – Έπεσαν πρόστιμα

Δράμα: Εγκλωβίστηκαν 10 οχήματα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού – Έπεσαν πρόστιμα

Συνολικά 10 οχήματα επισκεπτών εγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, στη Δράμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου στον «Πρωινό Τύπο», από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, ανέβηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού περίπου 50 αυτοκίνητα. Παρ’ όλα αυτά όμως, όπως είναι γνωστό, όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας παραμένουν κλειστά, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες άρχισαν να αποχωρούν το μεσημέρι, ωστόσο περίπου 10 οχήματα εγκλωβίστηκαν, όταν ένα από αυτά γλίστρησε στον παγωμένο οδόστρωμα και έκλεισε το δρόμο.

Όπως επισημαίνει στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Παπαδόπουλος, οι επισκέπτες ειδοποίησαν την αστυνομία να σπεύσει προς βοήθειά τους και με τη σειρά τους ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας. Μέχρι τις πέντε το απόγευμα τα οχήματα και οι επισκέπτες είχαν απεγκλωβιστεί και όλοι κατέβηκαν σώοι και αβλαβείς.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος με αυστηρό ύφος, «το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού παραμένει κλειστό στο πλαίσιο των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Και παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι, αν και εδώ κάτω στην πόλη μπορεί να μην χιονίζει, στο Φαλακρό όμως η κατάσταση είναι διαφορετική. Εκεί έχει συνέχεια χιόνι και φυσάει, με αποτέλεσμα ο δρόμος να παγώνει γρήγορα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το καλό είναι ότι δεν υπήρξε κάποιο χειρότερο ατύχημα, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι συνεργεία της Περιφέρειας ενεργοποιήθηκαν και ανέβηκαν στο Φαλακρό για να τους απεγκλωβίσουν».

Επτά παραβάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, όταν οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο Φαλακρό, εντόπισαν πέντε οχήματα. Προφανώς οι υπόλοιποι είχαν καταφέρει να φύγουν μόνοι τους.

Αφού βοηθήθηκαν στον απεγκλωβισμό τους και αφού διαπιστώθηκαν ότι όλοι ήταν καλά στην υγεία τους, τελικά η Αστυνομία βεβαίωσε επτά παραβάσεις των 300 ευρώ κατ’ άτομο, καθώς δεν υπάρχει κωδικός μετακίνησης για Χιονοδρομικά Κέντρα και είναι κλειστά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα