Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔήμος Πολυγύρου: Με ναυαγοσώστες επανδρώνονται πολυσύχναστες παραλίες

Δήμος Πολυγύρου: Με ναυαγοσώστες επανδρώνονται πολυσύχναστες παραλίες

Στον εξοπλισμό και την επάνδρωση των πολυσύχναστων παραλιών του με ναυαγοσωστικά μέσα προβαίνει ο δήμος Πολυγύρου δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των λουομένων.

Συγκεκριμένα οι παραλίες της Χαλκιδικιώτικης πρωτεύουσας εφοδιάστηκαν με εφτά ναυαγοσωστικά βάθρα, ένα ταχύπλοο σκάφος πέντε μέτρων με το προσωπικό του, εφτά ναυαγοσωστικά σκάφη, ολοκληρωμένο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σε κάθε ναυαγοσωστικό σταθμό, καθώς και στο σκάφος. Επίσης εννέα ναυαγοσώστες είναι σε άμεση ετοιμότητα, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 18:00, με τα μέσα που διαθέτουν, να παρέχουν υπηρεσίες διάσωσης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό διάταγμα για την “ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών”, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι από 1η Ιουνίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου να παρέχουν ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες. Ακριβέστερα στην περίπτωση του δήμου Πολυγύρου οι παραλίες αυτές είναι τα Ψακούδια, η Μεταμόρφωση, οι Καλύβες και η Γερακινή. Επισημένεται τι οι συγκεκριμένες παραλίες εξασφάλισαν φέτος τη γαλάζια σημαία. Ο δήμος Πολυγύρου εύχεται καλό καλοκαίρι και μια τουριστική σεζόν με ασφαλή κολύμβηση.

Πηγή:halkidikifocus.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα