Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΓια ασέλγεια σε ανήλικο κατηγορούνται τρεις ιερείς που λειτουργούσαν σε Κοζάνη και...

Για ασέλγεια σε ανήλικο κατηγορούνται τρεις ιερείς που λειτουργούσαν σε Κοζάνη και Γρεβενά – Καταθέσεις που σοκάρουν

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας κάθονται από το πρωί της Πέμπτης δυο αρχιμανδρίτες και ένας ιερέας, οι οποίοι στο παρελθόν λειτουργούσαν στην Κοζάνη, σε χωριό της Ελίμειας και γνωστή Μονή των Γρεβενών (με στενή σχέση με τα χωριά της περιοχής Τσιαρτσιαμπά), με τις κατηγορίες της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου και ασέλγεια επ’ αμοιβή.

Πρωτόδικα και οι τρεις είχαν αθωωθεί από τις κατηγορίες, με τον εισαγγελέα να ασκεί έφεση, ζητώντας αναίρεση της σημαντικής, από πολλές πλευρές, αυτής υπόθεσης.

Κεντρικό πρόσωπο της δίκης 32χρονος σήμερα (γεννηθείς το 1989), άντρας, ο οποίος υποστηρίζει και κατέθεσε πως από το 2003, δηλαδή σε ηλικία 14 τότε ετών, μέχρι το 2006 είχε σεξουαλικές σχέσεις και με τους τρεις κατηγορούμενους, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, παραθέτοντας σχετικές λεπτομέρειες.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι σχέσεις αυτές, με κάποιους εκ των ιερωμένων, συνεχίστηκαν μέχρι και το 2011, ενώ περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα αναφέρει πως βίωσε, κάνοντας λόγο και για μηνύματα που του έστελναν κάποιοι εκ των κατηγορούμενων.

Στο ΜΟΕ κατέθεσε, ως μάρτυρας, και ο ιερέας, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης, Νικόλαος Τζέλλος, ο οποίος είχε συχνά τη φροντίδα (με τη σύμφωνη γνώμη και την οικογένειας του παιδιού), από την ηλικία των 10-11 ετών, του φερόμενου ως θύματος των σεξουαλικών ορέξεων των ιερωμένων. Μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε πως ο 32χρονος δεν είναι μυθομανής, αλλά έχει επιδείξει άψογη συμπεριφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν, επίσης, δυο στελέχη της Ασφάλειας Κοζάνης, περιγράφοντας πως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν το 2006 στη κατοικία του τότε ιερέα σε χωριό της Ελίμειας, εντόπισαν, στον υπολογιστή του, υλικό με φωτογραφίες του ιδίου και βίντεο σεξουαλικών σκηνών μεταξύ ανδρών, αλλά όχι με παιδική πορνογραφία, όπως ήταν σχετική καταγγελία που είχε γίνει στο Α.Τ. Κοζάνης.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι δυο ιερωμένοι είναι αρχιμανδρίτες στα Φάρσαλα, ενώ ο τρίτος ιερέας βρίσκεται σε μοναστήρι της περιοχής μας. Και οι τρεις αρνούνται την ενοχή τους.

Η δίκη διεκόπη στη μια το μεσημέρι και συνεχίζεται αύριο το πρωί.

Πηγή: kozanimedia.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα