Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΒόϊο Κοζάνης: Εκκίνηση για τις "Μέρες Γιορτών Βοΐου–Πέλεκον 2024"

Βόϊο Κοζάνης: Εκκίνηση για τις “Μέρες Γιορτών Βοΐου–Πέλεκον 2024”

- Advertisement -

Τον θεσμό «Μέρες Γιορτών Βοΐου–Πέλεκον 2024» διοργανώνει από τις 19 μέχρι τις 24 Ιουνίου ο δήμος Βοΐου.

Πρόκειται για έναν ετήσιο θεσμό που εκκινεί την Τετάρτη 19 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 24 Ιουνίου. Το, όπως πάντα, πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υλοποιηθεί στη Σιάτιστα, στον Πελεκάνο, στην Εράτυρα και στην Δάφνη. Η διοργάνωση περιλαμβάνει ομιλίες που φέρνουν στο φως άγνωστες και πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τους θρύλους της περιοχής αλλά και για τα ευρήματα που μαρτυρούν την ιστορική συνέχεια της Δυτικής Μακεδονίας και των ορεινών χωριών του Βοΐου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Μουσικές εκδηλώσεις πλαισιώνουν το πρόγραμμα: Η διεθνούς φήμης σοπράνο κσ Σόνια Θεοδωρίδου με τον κ. Αλέξανδρο Μακρή στο πιάνο, ο κ. Θωμάς Κοροβίνης με την κα Μαρία Φωτίου και η κα Νατάσα Μάρε-Μουμτζίδου με τον κ. Γιώργο Τζούκα. Παράλληλα, θα λάβουν χώρα χοροί και έθιμα σε δραματοποιημένη μουσικοχορευτική παράσταση.
Καλλιτέχνες, ζωγράφοι και γλύπτες, εκθέτουν στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας , στο Πολιτιστικό κέντρο Εράτυρας και Πελεκάνου, στο εργαστήρι αγιογραφίας Δάφνης. Παράλληλα θα λειτουργήσει, εργαστήρι γλυπτικής και αγιογραφίας. Οι γιορτές “Πέλεκον” είναι μια λαμπρή ευκαιρία για επιστροφή στον γενέθλιο τόπο, για εναλλακτικές διαδρομές ιστορίας δίπλα στη φύση, για μια εξερεύνηση στην άγνωστη Δυτική Μακεδονία και τα περήφανα χωριά της, για μια πορεία γνώσης για τις ρίζες μας.

Οι Γιορτές Πέλεκον διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό σύλλογο Μύριχο, από την Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, από τη Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης , από τη Μακεδονική Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πέλκα” και από τον Σύλλογο Απανταχού Πολυλακκιωτών Κοζάνης, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Βοΐου. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Βοΐου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μύριχος” βραβεύει το ίδρυμα Παπαγεωργίου για την προσφορά στον άνθρωπο και τον πολιτισμό. Για την προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση βραβεύει τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Πηγή:ert.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα

Με τα γκολ και την Τσεχία στο 2,60