Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΒασίλης Ρόκος από ΔΕΘ: «Ναι» στην ανάταξη της Θεσσαλονίκης – «Όχι» στα...

Βασίλης Ρόκος από ΔΕΘ: «Ναι» στην ανάταξη της Θεσσαλονίκης – «Όχι» στα εμπόδια που κρατούν την πόλη «παράλυτη»

Τη ΔΕΘ επισκέφθηκε το Σάββατο 16/9, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝ-εργασία», κ. Βασίλης Ρόκος.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του, ο επικεφαλής της ομάδας “ΣΥΝ-εργασία” συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον οποίο υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για δημιουργία έργων υποδομών στην ΠΚΜ, τα οποία θα συνεισφέρουν όχι μόνο στην ανάπτυξη της Περιφέρειας αλλά και στην προστασία των πολιτών της.

Επίσης ο κ. Ρόκος επισκεπτόμενος τα περίπτερα συλλόγων και επιχειρήσεων, συνομίλησε με τους εκπροσώπους αυτών για τις επιπτώσεις που έχει η τωρινή οικονομική κατάσταση της ΠΚΜ στον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης της «ΣΥΝ-εργασίας» επισήμανε τα ακόλουθα:

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη και πρόοδο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφήνοντας στο περιθώριο επιχειρηματίες και επαγγελματίες, όχι μόνο χωρίς καμία στήριξη και χωρίς καμία ενίσχυση, αλλά ταυτόχρονα βάζοντάς τους εμπόδια. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς ισχυρή οικονομία, χωρίς πόρους δεν μπορούν να γίνουν έργα και υποδομές. Η ΠΚΜ ήταν πρώτη σε ΑΕΠ και έχει κατρακυλήσει στην 8η θέση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι 475 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες μαζί με ενώσεις πολιτών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω βύθιση των επιχειρηματιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ΑΕΠ της περιοχής.

Την ίδια ώρα παρακάμπτεται το νομικό πλαίσιο της ΕΕ από ΚΥΑ, αποτρέποντας επενδύσεις 500 εκατ.€ στη Θεσσαλονίκη και απειλούνται 850 επιχειρήσεις στο Καλοχώρι – Πόντου με αφανισμό,  από χαράτσια  περίπου 300 εκατ. € και αναστολές αδειών, χωρίς τη συμβολαιογραφική συναίνεση του 55% που απαιτεί ο νόμος.

Ένα επιπλέον παράδειγμα της αδιαφορίας για την πρόοδο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η περίπτωση του εταιρικού κολοσσού της Google, η οποία ήρθε στη Θεσσαλονίκη για επενδύσεις, δεν βρήκε φιλόξενο κλίμα και πήγε στην Φιλανδία με επενδύσεις 1.4 δις €, μέσα σε 2 χρόνια.

Η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει να προτιμά να διαχειρίζεται τη φτωχοποίηση αντί να καταστήσει την ΠΚΜ πρωτοπόρο στην οικονομική, επιχειρηματική και κατά επέκταση στην κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ καταθέτω τις ακόλουθες προτάσεις άμεσης εφαρμογής για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη:

  1. Να απομακρυνθούν τα αθέμιτα εμπόδια που κρατάνε την Θεσσαλονίκη (και όλη την ΠΚΜ) παράλυτη και βυθισμένη στο ΑΕΠ
  2. Να αρθούν τα εμπόδια για τις επενδύσεις 500 εκατ € στο δυτικό κομμάτι της πόλης
  3. Να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα έργα στο Καλοχώρι – Πόντου
  4. Ό,τι χρήσεις γης ισχύουν για την ανατολική Θεσσαλονίκη, να ισχύσουν και για τη δυτική
  5. Να εφαρμοστούν πολλαπλές χρήσεις γης στο 1 εκ m² κενά κτίρια, όπως γίνεται στην Αθήνα.

Η ομάδα της «ΣΥΝ-εργασίας» έχει αναπτύξει έναν πλήρη σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων της ΠΚΜ.

Μιλάμε για 7 βασικούς Πυλώνες και 10 άξονες, στους οποίους για κάθε νομό της Περιφέρειας και για κάθε κοινωνική και επαγγελματική ομάδα υπάρχουν προτάσεις ανάπτυξης και λύσεις.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει εμπεριστατωμένο σχεδιασμό για την ενίσχυση τοπικών επιχειρήσεων,  για τον πρωτογενή και δευτερογενή αγροτικό τομέα, για υποδομές για την επιχειρηματικότητα,  για την ανάπτυξη τουρισμού κα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά  για το πρόγραμμα στο www.vasilisrokos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα