Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΒέροια: Υγειονομική βόμβα σε μέρος που παίζουν παιδιά

Βέροια: Υγειονομική βόμβα σε μέρος που παίζουν παιδιά

Κώδωνα κινδύνου για την υγεία κρούει η οικολογική ομάδα Βέροιας εξαιτίας των τόνων θρυμματισμένου αμιάντου, που επί είκοσι χρόνια, όπως καταγγέλλει βρίσκεται σε παλιούς στάβλους οι οποίοι έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.

v1

 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στο συγκεκριμένο χώρο μαζεύονται μικρά παιδιά για να παίξουν. Σύμφωνα με την οικολογική ομάδα, πρόκειται για παλαιούς στάβλους μοσχαριών, τα οποία έπαψαν να λειτουργούν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Ωστόσο, με τον χρόνο, κατέρρευσε στο σύνολό της η σκεπή του στάβλου που ήταν από αμίαντο. Εκεί βρίσκουν χώρο για παιχνίδι, μικρά παιδιά από τον οικισμό Πανοράματος.

v3

Η απόσταση από τον οικισμό, είναι όσο ένας δρόμος δέκα μέτρων. “Είναι εξωφρενικό, το πώς επέτρεψαν όλοι οι υπόχρεοι, αυτήν την άκρως τοξική υγειονομική βόμβα. Καλούμε άμεσα τον κάθε υπεύθυνο, να απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο, άμεσα να απομακρυνθούν οι τόνοι του αμιάντου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να αποκατασταθεί ο χώρος όπως προβλέπεται” λέει ο κ. Νίκος Ασλάνογλου, ενώ οι κάτοικοι αναρωτιούνται και αναμένουν από τους αρμόδιους απαντήσεις αν αυτή η υγειονομική βόμβα έχει επιπτώσεις στην περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους του Τριποτάμου.

 

πηγή protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα