Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΒέροια: Ξεκίνησε πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων συντροφιάς μέσω διαδικτύου

Βέροια: Ξεκίνησε πρόγραμμα υιοθεσίας αδέσποτων σκύλων συντροφιάς μέσω διαδικτύου

Μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία που αφορά αποκλειστικά στην υιοθεσία αδέσποτων σκύλων συντροφιάς εγκαινίασε η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βέροιας, για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του πληθυσμού τους στην περιοχή.

Ο «Περίτας» είναι η νέα ιστοσελίδα που πήρε το όνομά της από το αγαπημένο και πιστό σκυλί του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος λέγεται πως ήταν ο πρώτος που θέσπισε ειδικό νόμο για την προστασία των ζώων. Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποιο από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται προσωρινά στο Δημοτικό Κυνοκομείο, με στόχο να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης και παράλληλα να προσφέρει καλύτερες προοπτικές διαβίωσης στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς μέσα από την ασφάλεια της μόνιμης στέγης.

Μέσα από τον ιστότοπο https://peritas.veria.gr δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να γίνει ανάδοχος για να υιοθετήσει μόνιμα ένα σκύλο, εθελοντής για να φροντίζει ένα συγκεκριμένο ζώο ή χορηγός, να διαθέτει δηλαδή τροφή και φάρμακα για την άμεση φροντίδα των αδέσποτων ζώων της πόλης.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από υπάλληλο του Δήμου Βέροιας στο Τμήμα Πληροφορικής (Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας) ενώ στο κείμενο με τίτλο «Αναδρομή στην ιστορία» που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα, και επιμελήθηκε η συγγραφέας, κα. Όλγα Κουτμηρίδου – Μεταξά υπάρχουν αναφορές για την ιστορία του περίφημου «Περίτα» αλλά και για τη σημασία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

Παράλληλα, με την εθελοντική συμμετοχή του Βεροιώτη ηθοποιού, Γιώργου Καραμίχου, δημιουργήθηκε προωθητικό βίντεο της νέας ιστοσελίδας αναρτημένο στο επίσημο κανάλι του Δήμου Βέροιας στο YouTube στη διεύθυνση:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα