Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑλεξανδρούπολη: Στα «ροζ» το Νομαρχείο – Φόρος τιμής στις γυναίκες που αντιμετώπισαν...

Αλεξανδρούπολη: Στα «ροζ» το Νομαρχείο – Φόρος τιμής στις γυναίκες που αντιμετώπισαν τον καρκίνο μαστού

Για τα επόμενα 10 βράδια το κτίριο του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη, που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, θα φωταγωγείται με ροζ χρώμα με σκοπό την υπενθύμιση για πρόληψη και ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τη νόσο, ενώ η 25η Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Η πρωτοβουλία της συμβολικής αυτής κίνησης ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ως «ένας ελάχιστος φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες».

«Με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την εμπιστοσύνη στην επιστήμη οι γυναίκες μπορούν να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού. Στη μάχη της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης είμαστε όλοι παρόντες. Ο καθένας με το δικό του πολύτιμο ρόλο, συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού δημιουργώντας μια αλυσίδα φροντίδας για όλες τις γυναίκες» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός.

Παράλληλα, συμπληρώνει, πως η φωταγώγηση του Νομαρχείου αποτελεί ελάχιστη πράξη στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των γυναικών, απέναντι σε μία ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί. «Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας, γι’ αυτό και η ενημέρωση είναι πράξη υψίστης σημασίας. Φωτίζουμε στα ροζ το Νομαρχείο για να μεταδώσουμε το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, ότι ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές».

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα