Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑλεξανδρούπολη: Επιτόπιοι και δορυφορικοί έλεγχοι για τις καταλήψεις σε παραλίες

Αλεξανδρούπολη: Επιτόπιοι και δορυφορικοί έλεγχοι για τις καταλήψεις σε παραλίες

Ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την τήρηση των συμβάσεων παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε παραλίες ξεκίνησε η κτηματική υπηρεσία Έβρου.

Συγκεκριμένα η κτηματική υπηρεσία Έβρου ενημέρωσε επίσημα τον δήμο Αλεξανδρούπολης ότι έχει ολοκληρωθεί η καταχώρηση όλων των συμβάσεων που αφορούν παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων σε παραλίες, με τους ελέγχους να γίνονται είτε με επιτόπια επίσκεψη είτε με δορυφορικές λήψεις που στέλνονται σε όλες τις Κτηματικές Υπηρεσίες. Όταν διαπιστώνονται υπερβάσεις στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, προβλέπεται η απομάκρυνση κατασκευών και αντικειμένων (τραπέζια, καρέκλες, ξαπλώστρες κλπ).

Σύμφωνα με το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, έχει ήδη παρατηρηθεί οτι η μη τήρηση των “πολυγώνων” που προσδιορίζουν τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί, αποτελεί την κυριότερη αιτία καταγγελιών στην ιστοσελίδα mycoast, οπότε θα υπάρχει συνεχής έλεγχος των επιχειρήσεων. Πέραν των υπερβάσεων για το εμβαδόν που καταλαμβάνεται, οι έλεγχοι θα εκτείνονται στο σύνολο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει όσοι καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους παραλίας, με επίσημη παραχώρηση.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα