Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑλεξανδρούπολη: Διάσωση δύο ατόμων στην θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης-Μάκρης μετά από ανατροπή φουσκωτής...

Αλεξανδρούπολη: Διάσωση δύο ατόμων στην θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης-Μάκρης μετά από ανατροπή φουσκωτής λέμβου

Στον εντοπισμό και στην περισυλλογή δύο αλλοδαπών που επέβαιναν σε μια φουσκωτή λέμβου που ανατράπηκε στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μάκρης, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 25 Ιουλίου οι λιμενικές αρχές της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης από ιδιώτη, για δύο αλλοδαπούς αγνοούμενους, οι οποίοι επέβαιναν στην λέμβο έχοντας αποπλεύσει με αυτή από την θαλάσσια περιοχή του 6ου χλμ Αλεξανδρούπολης-Μάκρης. Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία ταχύπλοα (Τ/Χ) σκάφη, ένα ρυμουλκό (Ρ/Κ) και δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Στην συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε την πνευστή λέμβο αναποδογυρισμένη σε απόσταση 2,7 ν.μ. από την ακτή και περισυνέλλεξε από τη θάλασσα τους δυο επιβαίνοντες. Οι δυο αλλοδαποί (υπήκοοι Λευκορωσίας και Γερμανίας), ηλικίας 19 και 29 ετών, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καλά στην υγεία τους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα