Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑλεξανδρούπολη: Αντιδρά στην εκχώρηση εργασιών σε ιδιώτες ο Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου

Αλεξανδρούπολη: Αντιδρά στην εκχώρηση εργασιών σε ιδιώτες ο Σύλλογο Εργαζομένων του δήμου

- Advertisement -

Την αντίδραση του στα επιχειρούμενα “σχέδια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών”, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Αλεξανδρούπολης, κάνοντας λόγο για “υπέρογκο λογαριασμό” που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες.

Συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρουν ότι στο τέλος του 2023 αποφασίστηκε να εκχωρηθεί σε ιδιώτη η συντήρηση και λειτουργία του δημοτικού Κολυμβητηρίου, με ποσό ανάθεσης κατά 350% αυξημένο από το ανάλογο της προηγούμενης χρονιάς. Επίσης επισημαίνουν ότι το 2023, εκχωρήθηκε σε ιδιώτη η παροχή υπηρεσιών για Ναυαγοσωστική Κάλυψη σε παραλίες του Δήμου, με ποσό άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, για δύο έτη, καθώς και πως ετοιμάζεται να εκχωρήσει την παροχή υπηρεσιών συντήρησης για τους χώρους πρασίνου, χώρους κατασκήνωσης και κοιμητηρίων, με ποσό 537 χιλιάδες ευρώ για δύο έτη.

Παράλληλα επισημαίνουν την πεποίθηση τους ότι “είναι προκλητική η στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία χρησιμοποιεί τα χρήματα των Δημοτών, για να πριμοδοτήσει αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά συμφέροντα, ενώ δίνεται δυνατότητα να καλυφθούν οι υπηρεσίες αυτές έστω και προσωρινά με προσλήψεις προσωπικού”. Τέλος καταλήγοντας στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι “η Δημοτική Αρχή δεν επέλεξε την κατά πολύ οικονομικότερη επιλογή της πρόσληψης εποχικού προσωπικού για ναυαγοσωστική κάλυψη και υπηρεσίες πυρασφάλειας κλπ και δείχνει να επιλέγει σε κάθε απόφασή της την εμπλοκή ιδιώτη στις υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου”.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα