Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΑιγίνιο: Ικανοποιημένος για την αντίθεση της πλειοψηφίας των Πιερέων βουλευτών στον "γάμο"...

Αιγίνιο: Ικανοποιημένος για την αντίθεση της πλειοψηφίας των Πιερέων βουλευτών στον “γάμο” των ομοφυλοφίλων ο Μητροπολίτης Κίτρους

Την ικανοποίηση του την αντίθεση των τριών από τους τέσσερις βουλευτές της Πιερίας στον υπό θεσμοθέτηση “γάμο” μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον θεσμό της οικογένειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αιγίνιο.

Ο λόγος για τους βουλευτές Φ. Μπαραλιάκο, Σπ. Κουλκουδίνα και Κ. Δελβερούδη, οι οποίοι αρνούνται να υποστηρίξουν το νομοσχέδιο για τον υπό θεσμοθέτηση “γάμο” των ομοφυλόφιλων. Ωστόσο ο Μητροπολίτης, πέρα από την ικανοποίησή του για τη στάση τους αυτή έκανε δημόσια έκκληση προς την υφυπουργό ανάπτυξης κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, να ακολουθήσει το παράδειγμα των συναδέλφων της, αν και γνωρίζει τη δυσκολία της θέσης της, καθώς είναι μέλος της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά “Είναι τιμή για την Πιερία που ένας από τους βουλευτές της είναι μέλος της Κυβέρνησης, αλλά όλα τα πράγματα θέλουν μία θυσία κι ένα ηρωισμό”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες αποτελούν το πνευματικό υπόβαθρο της αντίθεσής τους προς το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. “Η θέση της εκκλησίας είναι σταθερή. Ένας γάμος αναγνωρίζεται και μία συζυγία. Εμείς γνωρίζουμε άνδρα και γυναίκα, όπως λέει η Παλαιά Διαθήκη στο βιβλίο της Γενέσεως. Δύο είναι τα γένη. Πολλά είναι τα ανθρώπινα πάθη, τα οποία όμως η εκκλησία μπορεί να μην τα δέχεται, αλλά συγχωρεί, εφόσον υπάρχει μετάνοια. Δεν μπορούμε όμως να πάρουμε ένα πάθος και να το βαπτίσουμε φυσιολογικό. Το παρά φύσιν δεν γίνεται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις. Ένας νόμος δεν μπορεί το αφύσικο να το κάνει φυσικό. Η πολιτεία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να νομοθετεί και να προβλέπει όλες τις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορεί όμως να επιβάλει τα πάθη λίγων ανθρώπων στα μεγάλα κοινωνικά σύνολα”.

Πήγη:odelalis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα