Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈντονη διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ για την κλειστή για λεωφορεία σήραγγα Κατερίνης

Έντονη διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ για την κλειστή για λεωφορεία σήραγγα Κατερίνης

- Advertisement -

Επιστολή με τίτλο : “Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό διέλευσης των λεωφορείων των συγκοινωνιακών φορέων ΚΤΕΛ ΑΕ από τη σήραγγα Κατερίνης μέχρι ….

την άνοιξη του 2025″, απέστειλε η ΠΟΑΥΣ , σε αρμόδιους Υπουργούς.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την προχειρότητα, με την οποία αποκλείστηκε η διέλευση των λεωφορείων των ΚΤΕΛ Α.Ε. από την σήραγγα της Κατερίνης από την 13 Μάϊου 2024 έως την άνοιξη του 2025,

Η επιπόλαιη και ανεύθυνη πρόβλεψη να κυκλοφορούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Α.Ε. μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης και όχι μέσα από την σήραγγα, προκαλεί καθυστέρηση 15-20 λεπτών σε κάθε δρομολόγιο, ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.

Αυτή η καθυστέρηση:

  1. Ανατρέπει όλες τις αποφάσεις έγκρισης δρομολογίων που έχει εκδώσει η Διεύθυνση Μεταφορών της κάθε Περιφερειακής Ενότητας της χώρας για την οικεία της ΚΤΕΛ Α.Ε,. Δενμπορούν να τηρηθούν ούτε οι χρόνοι εκτέλεσης των δρομολογίων, ούτε ο αριθμός των δρομολογίων, τα οποία είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει η κάθε ΚΤΕΛ Α.Ε. με βάση τον καθορισμό του άρθρου 8 Ν. 2963/2001.

2 . Παραβιάζει τον προγραμματισμό των ανταποκρίσεων των δρομολογίων που έχουν προβλέψει μεταξύ τους οι κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μη προλαβαίνουν να επιβιβαστούν στο δεύτερο δρομολόγιο, να μη φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους, να αγανακτούν, να εξοργίζονται, να υφίστανται απάνθρωπη ταλαιπωρία και να καταφέρονται εναντίον του προσωπικού των ΚΤΕΛ

3 . Ανατρέπει όλο το πρόγραμμα εργασίας των οδηγών, το οποίο εγκρίνεται και ελέγχεται από τις κατά τόπους Επιθεωρήσεις Εργασίας. Οι οδηγοί των λεωφορείων πρέπει μετά από τις πρώτες 4, 5 ώρες εργασίας να κάνουν διάλλειμα διάρκειας 45 λεπτών (άρθρο 7 υπ’ αριθμ. 561/15-3-2006 Κανονισμού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Τα διαλλείματα αυτά εκτελούνται σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, στα οποία τώρα οι οδηγοί δεν θα προλαβαίνουν να προσεγγίσουν εγκαίρως και θα υπερβαίνουν τον χρόνο οδήγησής τους κατά 15-20 λεπτά της ώρας μέχρι να κάνουν διάλλειμα, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία.

4 . Επιβαρύνει και κουράζει παράνομα, σωματικά και πνευματικά, τον οδηγό με επιπλέον οδήγηση και τον καθιστά επιρρεπή και επικίνδυνο στην πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων, αποτέλεσμα να δημιουργεί τις συνθήκες εφαρμογής του άρθρου 290Α Π.Κ Έπικίνδυνη οδήγηση’, με ότι αυτό συνεπάγεται,

Θέτουμε υπόψη σας την τεράστια αναστάτωση και τους κινδύνους, που δημιουργούνται στην εκτέλεση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ΑΕ και σας παρακαλούμε άμεσα να επιτρέψετε την διέλευση των Υπεραστικών λεωφορείων των φορέων μας από την σήραγγα της Κατερίνης.

Επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο και δικαστικό μέσο κατά παντός υπευθύνου, ώστε τα υπέρογκα και σταθερά καταβαλλόμενα διόδια, που πληρώνουν οι ΚΤΕΛ Α.Ε. να αντιστοιχούν σε διελεύσεις των λεωφορείων τους από δρόμους ασφαλείς, σύντομους, σύγχρονων προδιαγραφών και όχι από παρακαμπτήριους και περιφερειακούς δρόμους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε,.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα