Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈβρος: Συλλήψεις διακινητών μεταναστών μετά από επεισοδιακές καταδιώξεις

Έβρος: Συλλήψεις διακινητών μεταναστών μετά από επεισοδιακές καταδιώξεις

- Advertisement -

Στην σύλληψη δυο διακινητών μεταναστών κατόπιν επεισοδιακής καταδίωξης προέβησαν την Δευτέρα 1 Ιουλίου οι αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου περιπολίας «ΕΚΤΩΡ», προέβησαν στην σύλληψη ενός διακινητή που εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παράνομα πέντε μη νόμιμοι μετανάστες, προκειμένου να μεταβούν στο εσωτερικό της χώρας. Ειδικότερα ο δράστης που στερούνταν άδειας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του και στην συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα συνεχίζοντας την πορεία του πεζός σε θαμνώδη περιοχή, όπου αργότερα εντοπίστηκε συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Αντίστοιχα στην δεύτερη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, ο οποίος με αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Και ο συγκεκριμένος δράστης στερούνταν άδεια οδήγησης,. Επίσης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών συνεχίζοντας την πορεία του, μέχρι την στιγμή που διαπιστώθηκε από τους άνδρες της Αστυνομίας ότι το όχημά του ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε εξωτερική σκάλα οικίας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Στην προσπάθεια του να διαφύγει πεζός εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς. Κατά τις έρευνες στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας οχήματος.

Τα δύο οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Για τις δύο υποθέσεις διενεργούνται προανακρίσεις από τα δύο ενεργούντα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα