Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈβρος: Σε τρεις άξονες το σχέδιο για το νέο δάσος της Δαδιάς

Έβρος: Σε τρεις άξονες το σχέδιο για το νέο δάσος της Δαδιάς

Σε τρεις άξονες θα κινείται το σχέδιο για το νέο δάσος της Δαδιάς που θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου, από τους επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για την ανάπτυξη και ανασυγκρότηση του Έβρου, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και κ. Σταύρο Μπένο.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δασών, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο, που συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος δασολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων Ορεστιάδας του ΔΠΘ, με αφορμή τη διεθνή ημέρα δασών και με θέμα “το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Εθνικού πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου”, ο πρώτος άξονας για το νέο δάσος θα είναι η σύνταξη της διαχειριστικής μελέτης του, η οποία, μεταξύ άλλων, θα αποσαφηνίζει τις δραστηριότητες που ήδη αναπτύσσονται μέσα στο δάσος και εκείνες που έχουν προοπτική να αναπτυχθούν σε αυτό. Δεύτερος άξονας είναι η δημιουργία ενός συνεργατικού σχήματος για την απόληψη και αξιοποίηση της βιομάζας, στο οποίο θα συμμετέχουν εξ ημισείας με κεφάλαια και μερίδιο συμμετοχής τα μέλη των δασικών συνεταιρισμών και ιδιώτες, και τρίτος άξονας είναι η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα AntiNero, που αφορά την πρόληψη και τον καθαρισμό των δασών, με φορείς υλοποίησης τα δασαρχεία.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος, ήδη εξελίσσονται οι συμβάσεις του προγράμματος AntiNero για τα δασαρχεία Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και επίκειται σε λίγες ημέρες και η σύμβαση για το δασαρχείο Διδυμοτείχου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τα δάση του Έβρου ανέρχεται σε 25 εκ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το ταμείο ανάκαμψης.

Πηγή:e-evros.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα