Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈβρος: Πλάνο ανάπτυξης της περιοχής μετά τις πυρκαγιές παρουσίασε ο υπουργός Κλιματικής...

Έβρος: Πλάνο ανάπτυξης της περιοχής μετά τις πυρκαγιές παρουσίασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης

- Advertisement -

Το πλάνο για την ανάπτυξη του Έβρου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού παρουσίασε κατά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Με βάση όσα ανακοίνωσε σε σχετική με την ανασυγκρότηση του ακριτικού Νομού εκδήλωση της αντιπεριφέρειας Έβρου, ο κ. Τριαντόπουλος, σε αυτό προβλέπεται η ένταξη περισσοτέρων από 85 εκ. ευρώ για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στον Έβρο τα οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, η καταβολή των πρώτων αρωγών ύψους περίπου 500.000 ευρώ σε 120 πληγέντες από την πυρκαγιά του Αυγούστου και η δρομολόγηση εντός των επόμενων ημερών της προκαταβολής του 35% σε επιχειρήσεις Παράλληλα διευκρίνισε το έργο της ειδικής επιτροπής, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του σχεδιασμού με αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, διευκρινίζοντας πως στόχος δεν είναι απλά η ανασυγκρότηση αλλά η ανάπτυξη της περιοχής που θα επιτευχθεί με τη συνεργασία δήμων και περιφέρειας και τοπικής κοινωνίας.

Ενδεικτικά το πλάνο ανάπτυξης του Έβρου βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

-Το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη το οποίο σημείωσε πως περιέχει όχι απλά ιδέες αλλά εφικτές προτάσεις συγκεκριμένων μέτρων στήριξης.
-Το κυβερνητικό πρόγραμμα που υλοποιείται ήδη σε στενότατη συνεργασία με την Περιφέρεια και περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα σε όλη την Α.Μ.Θ. μεγάλο μέρος των οποίων στον Έβρο.
-Τις ανάγκες που προέκυψαν από την πυρκαγιά και τα ζητήματα που αναδείχθηκαν μέσα από τη φυσική καταστροφή.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα