Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈβρος: Κούρδισες ακτιβίστριες καταγγέλλουν ότι παραδόθηκαν παρανόμως από τις ελληνικές αρχές στους...

Έβρος: Κούρδισες ακτιβίστριες καταγγέλλουν ότι παραδόθηκαν παρανόμως από τις ελληνικές αρχές στους τούρκους στρατιώτες

Στις 29 Ιουνίου, οι Meral Şimşek και Dicle Muhamed, δύο κούρδισες ακτιβίστριες που είναι γνωστές για τις θέσεις τους εναντίον του στυγνού τουρκικού καθεστώτος, πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο και εισήλθαν στην Ελλάδα.

Οι δύο γυναίκες που πρόσκεινται πολιτικά στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), μόλις εισήλθαν στην Ελλάδα παραδόθηκαν στις αρχές ως όφειλαν, εξήγησαν την κατάστασή τους και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.

Παρά τις παραινέσεις και το δίκαιο των αιτημάτων τους, οι ελληνικές αρχές στον Έβρο προχώρησαν σε απρεπή σωματική έρευνα και σε κατάσχεση των κινητών, των υπολογιστών και των χρημάτων των δύο γυναικών.

Αγνοώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες, οι ελληνικές αρχές έβαλαν με τη βία τις δύο γυναίκες σε μία βάρκα στον ποταμό και τις οδήγησαν στην Τουρκία, παραδίδοντάς τες βορά στο στόμα των διωκτών και των καταπιεστών τους.

Όπως επισημαίνει με δελτίο Τύπου, ο πολιτιστικός φορέας “Kurdishvoice.gr” δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε ένα τέτοιο έγκλημα, παραδίδοντας στο “στόμα του λύκου τους αγωνιστές της ελευθερίας”.

«Εμείς, ως πολιτιστικός φορέας που μάχεται για τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να μπει οριστικό τέλος στις παράνομες παραδόσεις των πολιτικών μας προσφύγων.Καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη χώρα να πάρουν θέση, και τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας να καταγγείλουν δημόσια και να απορρίψουν αυτές τις παράνομες πρακτικές των ελληνικών αρχών», καταλήγει το δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα