Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈβρος: «Κάθε βράδυ δυο χιλιάδες άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα»

Έβρος: «Κάθε βράδυ δυο χιλιάδες άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα»

Την αυξημένη ετοιμότητα και εγρήγορση της χώρας στον πλέον προκλητικό τρόπο με τον οποίο η Τουρκία επιχειρεί την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων των παράτυπων, παράνομων μεταναστών τους όποιους ουσιαστικά σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «η κατάσταση στον Έβρο έχει πάρει μεγάλη ένταση ξανά, είναι αντίστοιχο του Μαρτίου του 2020» τονίζοντας πως «κάθε βράδυ 1.500 με 2.000 άτομα προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, όμως υπάρχει ισχυρή αποτρεπτική παρουσία». «Τα σύνορα στον Έβρο θα ενισχυθούν με επιπλέον 250 νέους συνοριοφύλακες και ο φράχτης θα εκτείνεται σε όλο το μήκος του ποταμού» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΜΚΟ “Human Rights 360°” και την «εσφαλμένη πεποίθηση», ότι η νησίδα στον Έβρο, όπου εντοπίστηκαν οι 38 πρόσφυγες βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει πως «ο κ. Τσίπρας οφείλει μία μεγάλη συγγνώμη, όχι στην κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, αλλά στους ακρίτες μας και τους αστυνομικούς και όλη την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά, φυλάσσοντας τα σύνορα».

Όσον αφορά την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια και την συνάντηση με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) που είχε την Πέμπτη (15/9) ο ίδιος ανέφερε πως «οι Ο.Π.Π.Ι είναι εκεί για την αντιμετώπιση φαινομένων εμπορίου ναρκωτικών, βίαιων περιστατικών και γενικά παράνομων φαινομένων» ενώ τόνισε πως «καμία σχέση δεν θα έχουν με τις φοιτητικές διαδικασίες και τις κοινωνικές σχέσεις των φοιτητών», υπογραμμίζοντας πως «η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη μόνο σε τέσσερα πανεπιστήμια της χώρας».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την παρουσία και ΜΑΤ μαζί με την πανεπιστημιακή αστυνομία ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και καθώς δεν φέρουν οπλισμό, μέχρι έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών αλλά και η περιφρούρηση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων είναι, όπως τόνισε, καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα