Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΆνω Μηλιά Ν. Πιερίας: Διήμερες εκδηλώσεις και προσκύνημα στο Σταυρό του Αγίου...

Άνω Μηλιά Ν. Πιερίας: Διήμερες εκδηλώσεις και προσκύνημα στο Σταυρό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (ΦΩΤΟ)

Ο μεγάλος εθνοιεραπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός περιόδευσε και κήρυξε και στο νομό Πιερίας. H Μητρόπολης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνος, και η  TRAVELING GUIDE On Request Booking και το VIVEREMAG, ξεκινούν στις 23 & 24 Αυγούστου 2021 στην Άνω Μηλιά Πιερίας, στο εξωκκλήσι του ΠατροΚοσμά του Αιτωλού, εκδηλώσεις αφιερωμένες στον βίο και τα έργα του σπουδαίου αυτού ισαποστόλου και Αγίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η συγκεκριμένη περιοχή βιώνει τα τελευταία 255 και πλέον χρόνια ένα ζωντανό ΘΑΥΜΑ. Κατά την επίσκεψή του στην Μηλιά Πιερίας ο ΠατροΚοσμάς, έμπηξε στην διχάλα ενός μικρού πεύκου έναν σιδερένιο σταυρό με σκοπό την ευλογία του τόπου και των κατοίκων. Στα εκατοντάδες χρόνια που ακολούθησαν, το συγκεκριμένο δέντρο ΔΕΝ έχει πάθει καμία αλλοίωση, ΔΕΝ έχει μεγαλώσει ΚΑΘΟΛΟΥ, ΟΥΤΕ έχει καεί όπως η γύρω περιοχή κάποιες φορές. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει ανεγερθεί ένα πολύ όμορφο εξωκκλήσι.

Αυτόν τον προσκυνηματικό τόπο πρέπει να αναδείξουμε στην Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς φέτος συμπίπτουν και τα 200  χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Είναι γνωστός ο αγώνας που έκανε ο ΠατροΚοσμάς με τα κηρύγματά του σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και Αλβανίας.

Οι εκδηλώσεις οι οποίες φέρουν το όνομα ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ, θα λάβουν χώρα όπως προαναφέρθηκε, το διήμερο 23&24 Αυγούστου 2021, στην Άνω Μηλιά Πιερίας.

Στόχος είναι να γίνουν θεσμός και συνάμα να τονιστεί ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας τους, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις της Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Φέτος, η φιλανθρωπία των επισκεπτών θα βοηθήσει το Εκκλησιαστικό  Γηροκομείο της Μητρόπολης. ( Κληρώνεται ένα 4ήμερο ταξίδι στην γενέτειρα του Αγίου στην λίμνη Τριχωνίδα, από 2 έως 5  άτομα, δηλαδή είτε ένα ζευγάρι είτε οικογένεια με 1έώς 3 παιδιά.)

Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου, συμμετείχαν από την πλευρά της Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο πατήρ Γεώργιος Γκόλιας ως εκπρόσωπός της, ο κ. Γεώργιος Τσιρώνης εκπρόσωπος της TRAVELING GUIDE και η μαέστρος κα. Μαίρη Κωνσταντινίδου. Στην τοποθέτησή του πατήρ Γ. Γκόλιας, αναφέρθηκε στους λόγους ανέγερσης του συγκεκριμένου εξωκκλησιού, αλλά και γενικά για τον ΄Αγιο και τις δράσεις του. Ο κ. Τσιρώνης επικεντρώθηκε περισσότερο στον προσκυνηματικό  τουρισμό και στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και η μαέστρος κα. Μαίρη Κωνσταντινίδου αναφέρθηκε στον ρόλο της μουσικής σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ανέλυσε λιτά το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί.

Εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα, είναι εύκολη πρόσβαση προς την Άνω Μηλιά από την Θεσσαλονίκη για μία ημερήσια εκδρομή από τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν τον πλούτο της συγκεκριμένης περιοχής και να περιηγηθούν σε αυτήν.

Παραθέτουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και φωτογραφικό υλικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

  • 23 Αυγούστου 2021
  • Εσπερινός στο εξωκλήσι του Πατροκοσμά 18:45
  • Ομιλία από τον κ. Ηλία Μογλενίδη υπ. Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ 20:00 (χώρος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής)
  • Μουσικά ακούσματα από την Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης με την διεθνούς φήμης μαέστρο, Μαίρη Κωνσταντινίδου 20:30 (χώρος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής)
  • Χαιρετισμοί
  • 24 Αυγούστου 2021
  • Εκκλησιασμός στο εξωκκλήσι του Αγίου Κοσμά.
  • Πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής με την συνοδεία ορειβατών του ΣΕΟ Κατερίνης. (χώρος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής) (11:15 η πρώτη και 12:15 η δεύτερη) *
  • Παράλληλα εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους. (χώρος Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής) (11:00 π.μ. έως 13:00)

*Γονείς και παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν στις πεζοπορίες, θα πρέπει να φορούν κατάλληλα παπούτσια και συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα