Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΆγκιστρο Σερρών: Τα ιαματικά νερά κράτησαν τους νέους στο χωριό

Άγκιστρο Σερρών: Τα ιαματικά νερά κράτησαν τους νέους στο χωριό

Σε υψόμετρο 280 μέτρων, σε μικρή απόσταση από τα βουλγαρικά σύνορα, οχτώ χιλιόμετρα από τον Προμαχώνα και 125 από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον βρίσκεται το Άγγιστρο Σερρών με το ξακουστό παραδοσιακό χαμάμ, τα ιαματικά θερμά νερά που προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Είναι το χωριό -το βορειότερο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών- που κατάφερε να κρατήσει τους νέους,  δίνοντας τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον τουρισμό.

«Τα ιαματικά νερά είναι αυτά που έχουν δώσει όλη τη δύναμη στο χωριό μας κι έχει αναπτυχθεί τουριστικά» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο Άνθιμος Γεωργιάδης, ένας από τους πολλούς νέους του χωριού που αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους και να ασχοληθούν με τον τουρισμό.

«Υπάρχουν 15 ξενοδοχεία, οχτώ παραδοσιακά εστιατόρια. Αυτά δίνουν θέσεις εργασίας κι έχουν μείνει οι νέοι στον τόπο τους» είπε ο κ. Γεωργιάδης που μίλησε και για την εταιρία λαϊκής βάσης που δημιούργησαν 260 Αγκιστριώτες για να αξιοποιήσουν τουριστικά την περιοχή: «Το 2010 κάναμε αυτήν την κίνηση, όταν με τον Καλλικράτη πήγαν όλες οι επιχειρήσεις στους Δήμους, και καταφέραμε με συνεργασία όλων των ανθρώπων του Αγκίστρου να κάνουμε μια εταιρία με 260 μέλη, μετόχους Αγκιστριώτες. Στην ουσία έχουμε μισθώσει την επιχείρηση αυτή από τον Δήμο Σιντικής. Κι έτσι προσφέρουμε στον κόσμο τις καλύτερες υπηρεσίες».

Οι Ρουμάνοι ανακάλυψαν το Άγκιστρο

Το Άγκιστρο Σερρών δεν είναι πλέον μόνο χειμερινός τουρισμός αφού τα τελευταία χρόνια οι Ρουμάνοι που έρχονται στην Ελλάδα επιλέγουν τα καταλύματα του για να περάσουν κάποιες ώρες ή και μέρες σε αυτό πριν συνεχίσουν τις διακοπές τους σε παραθαλάσσια μέρη.

«Έρχονται πάρα πολλοί τουρίστες. Είμαστε χειμερινός προορισμός, έχουμε καταφέρει πέρα από τις θεραπευτικές ιδιότητες των νερών μας, να φέρουμε και τον νέο κόσμο εδώ, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα αλλά έχει αναπτυχθεί κι ένα φαινόμενο τα τελευταία χρόνια Ρουμάνοι αλλά και από άλλες βαλκανικές χώρες να συνδυάζουν την περιοχή μας σαν μικρή στάση σαν συνέχεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Έτσι και το καλοκαίρι παρατηρείται μια τουριστική ανάπτυξη» είπε ο Άνθιμος Γεωργιάδης που προσκάλεσε όλους να επισκεφθούν το Άγκιστρο για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα