Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΆγιο Όρος: Βάζουν αντισηπτικό στη μύτη για να βγει αρνητικό το rapid...

Άγιο Όρος: Βάζουν αντισηπτικό στη μύτη για να βγει αρνητικό το rapid test (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Έκπληξη προκαλούν τα όσα κατήγγειλε ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιούν όσοι προσπαθούν να μπουν μέσα στο Άγιο Όρος καθώς πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Συγκεκριμένα, ο αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος μιλώντας στο Status FM, επισκέπτες από το Άγιο Όρος, κυρίως από τη Ρουμανία βάζουν αντισηπτικό στη μύτη πριν γίνει το rapid test, ώστε να δώσει αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο ηγούμενος είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν. Έχουν πιάσει πολλούς, ιδίως από Ρουμανία, να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη, όταν θα κάνουν το rapid test να βγει αρνητικό».

Όπως είπε «στην Ουρανούπολη υπάρχει από την πολιτική διοίκηση, αυτή έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος, πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο, να κάνουν ένα rapid test.

Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό μπορούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και επιστρέφουν πίσω».

Επανέλαβε τη θέση του ότι επικρατεί ένας φανατισμός ανάμεσα στους ιερωμένους στο Άγιον Όρος που πείθουν άλλους να μην κάνουν τον εμβόλιο. Τέλος, σημείωσε πως έχει αυξηθεί η ζήτηση για την πρώτη δόση του εμβολίου στο Άγιο Όρος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα