Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧρ. Σπίρτζης: Περιμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπ....

Χρ. Σπίρτζης: Περιμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Κριτική στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα των προσφύγων που βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, άσκησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δήθεν δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σχετικά με τη στάση της χώρας, επί διακυβέρνησης ΝΔ, στο προσφυγικό, τα δικαιώματα, τις παρακολουθήσεις» και πως «χθες, κατά τη συνηθισμένη προπαγανδιστική τακτική του επιτελικού κράτους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε στο ίδιο μοτίβο τις κατηγορίες αυτές».

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει ότι μάλιστα το υπουργείο στην ανακοίνωση του επικαλέστηκε την ενημέρωση που έλαβε ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «από τον κ. Θεοδωρικάκο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν πάνω στη νησίδα, η οποία βρίσκεται εκτός της ελληνικής επικράτειας». Όμως, σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα, τα γεγονότα διαψεύδουν την ενημέρωση που θεσμικά λάβαμε: Ξαφνικά και οι μετανάστες βρέθηκαν και στο ελληνικό έδαφος ήρθαν». «Αυτές είναι τακτικές που και τους θεσμούς απαξιώνουν και τη χώρα αμαυρώνουν», σχολιάζει.

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει καταληκτικά εν είδει υστερόγραφου: «Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και υγεία. Χρόνια πολλά και στον εορτάζοντα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ευχόμαστε, επίσης, για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να μην είναι επιφορτισμένος του χρόνου, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, το φορτίο διακυβέρνησης της χώρας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα